Met korting shoppen

0
2821
kortingscode shopping

Shoppen is voor veel mensen een heerlijke bezigheid. Lekker met je vrienden of familie de stad in! Wie kent het niet? Wat echter tegenwoordig ook enorm aan populariteit heeft gewonnen is het online shoppen. Vanuit de luie stoel thuis je virtuele boodschappen mandje volgooien of natuurlijk stiekem op je werk als niemand het ziet. Het is erg gemakkelijk; met een paar klikken op je mobiele telefoon heb je binnen no-time je aankopen besteld. Maar het shoppen wordt natuurlijk nog een stuk leuker als het voordeliger kan. Hoe dit precies in zijn werk gaat, gaan we nu uitleggen.

Cashback

Op veel aankopen kun je cash terug krijgen. Cashback betekent dat je geld terug krijgt. Je kunt bijvoorbeeld iets bij een webshop kopen en vervolgens krijg je een percentage van het aankoopbedrag terug. Maar hoe werkt dat nu precies? Hieronder zie je de stappen die je dient te volgen:

  1. Aanmelden bij een cashback site. Een mooi voorbeeld van een cashback site is de website van shopkorting.
  2. Doe je aankopen via de cashback website.
  3. Krijg geld terug van de cashback website. Dit gebeurd nadat de bestellingen verwerkt zijn door de verschillende shops.

Kortingscodes

Veel grote online webshops maken gebruik van kortingscodes. Soms worden deze expliciet op de webshop neer gezet, maar meestal is dat niet het geval. Ze staan dan op andere plekken, bijvoorbeeld voor leden of mensen die via een bepaalde site komen. Deze sites bieden dan exclusief shopkorting aan door bijvoorbeeld een unieke kortingscode. Stel je voor dat je bijvoorbeeld iets gevonden hebt dat je wil hebben, maar vlak voor het afrekenen check je nog eventjes die pagina met alle kortingscodes. Dan pak je nog mee even snel die korting mee. Een veel gebruikte kortingscode is de van Bol.com kortingscode.

Vergelijken

Een slimme koper gaat eerst een paar aanbieders vergelijken alvorens hij of zij overgaat op de koop. Je hebt bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine gevonden en het is precies wat je zoekt. Je kopieert vervolgens het merk en type van de wasmachine. Vervolgens kan je op een vergelijkingswebsite vinden, welke modellen van andere fabrikanten vergelijkbaar zouden zijn. Mocht dan vervolgens blijken dat voor hetzelfde of minder geld een betere wasmachine te krijgen is, dan zou het wijs zijn om ook dit andere model eens goed te bekijken.

Daarnaast zijn op vergelijkingswebsites vaak de prijzen van meerdere aanbieders te vinden. Doorgaans worden hier naast de aanschafprijs ook de verzendkosten vermeld. Op deze manier krijg je een goed beeld van de totale kosten.

Lees ook: de 5 meest gebruiksvriendelijke webshops van Nederland

Kopen op het juiste moment

Dat de uitverkoop een goed moment is om voordelig spullen te kopen, mag voor veel mensen geen verrassingen meer zijn. Maar de kunst is om net op tijd te komen. Als je namelijk te lang wacht zijn de producten niet meer te krijgen in de uitvoering, die jij graag zou willen. Het is daarom zaak om goed in de gaten te houden, wanneer een product wordt afgeprijsd en dan direct toe te slaan. Vind je de korting nog niet hoog genoeg en wil je wachten op meer korting? Op zich geen gek idee natuurlijk, maar dan zou zo maar iemand anders je voor kunnen zijn. Weeg dus goed tegen elkaar af welk bedrag je wil uitgeven en hoe groot de kans zou zijn dat iemand anders wél het product wil kopen tegen de hogere prijs. Houd er daarbij ook rekening mee dat het kopen van producten in de sale vaak betekend dat de producten niet geruild kunnen worden. Vraag daarom altijd naar de voorwaarden aan een verkoper.