Deze bezienswaardigheden moet je echt zien in Casablanca

0
734

Misschien wil je binnenkort een mooie reis maken. Een van de mooiste steden ter wereld ligt in Marokko: Casablanca. De stad staat ook bekend als de “Poort naar de Sahara”. Hier vind je de beste restaurants, hotels, stranden, casino’s en een fantastisch nachtleven. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de bijzondere stad.

Waarom is Casablanca een geweldige bestemming?

Ben je op zoek naar een plek waar je kunt ontspannen, dansen en genieten van een aantal van de beste gerechten in de wereld? Dan is Casablanca jouw ideale bestemming. De stad heeft veel te bieden. Zo kun je een bezoek brengen aan de oude stad, waar je heerlijk kunt rondwandelen. Of maak een boottochtje over de rivier of bezoek de haven. Genoeg te doen!

Accommodaties in Casablanca

Als je op zoek bent naar een plek om te verblijven, zou je kunnen verblijven in een hotel of een bed and breakfast. Er zijn veel verschillende soorten accommodaties en u kunt uit hen kiezen. Enkele van de beste plaatsen om te verblijven in Casablanca zijn Hotel Moulay Ismail, Hotel Medina, Hotel Royal, Hotel Majestic en Hotel Razzmatazz.

Wat is er te doen in Casablanca?

Er zijn veel dingen te doen wanneer je in Casablanca bent. Je kunt gaan winkelen in de Souk El Kebir, dat is de grootste markt in de stad. Of breng een bezoek aan de Kasbah. De Kasbah is een oud fort dat door de Moren werd gebouwd. U kunt ook een bezoek brengen aan de Hassan II Moskee, de grootste moskee van de stad.

Grand Socco

Je zult ook zeker een bezoek willen brengen aan de Grand Socco. Dit is een grote marktplaats met veel winkels en cafés. Of geniet van het Museum van Marokkaanse Kunst, dat zich in het Grand Socco bevindt.

Musea in Casablanca

Er zijn veel musea in Casablanca. Een van de beste musea is het Museum voor Islamitische Kunst. Dit museum bevat veel kunstvoorwerpen uit de islamitische wereld. Een ander museum dat een bezoek waard is, is het Archeologisch Museum. Hier vind je artefacten die duizenden jaren oud zijn.

Stadscentrum

Een andere plaats om te bezoeken in Casablanca is het stadscentrum. dat het hart van de stad is. Hier vindt u veel historische gebouwen, zoals het voormalige huis van koning Hassan II. Breng ook een bezoek aan de Franse kathedraal, die in de buurt van het stadscentrum ligt.

Tip: maak reserveringen

Ga je binnenkort naar Casablanca? Plan dan vooruit. Je kunt prima vantevoren vluchten, hotels en huurauto’s boeken. Wanneer je van plan bent om naar Casablanca te gaan, kun je het beste van tevoren reserveren. Dit komt omdat het een zeer populaire stad is en er altijd veel mensen naartoe gaan. Maak reserveringen van tevoren, zodat je de beste prijzen en accommodaties krijgt.
We wensen je een fijn verblijf in Casablanca!