Wat is er allemaal te doen op de zonovergoten Canarische Eilanden?

0
648

De Canarische Eilanden liggen in de Atlantische Oceaan tussen Afrika en Spanje. Ze staan bekend als een waar pareltje vanwege hun prachtige stranden, kristalhelder water, warme klimaat en vriendelijke bevolking. Wat is er allemaal te doen op deze bestemming?

Vier hoofdeilanden

Er zijn vier hoofdeilanden, Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria en Tenerife. Elk eiland heeft zijn eigen speciale attracties, waardoor ze van elkaar verschillen. Lanzarote is het kleinste van de eilanden met een oppervlakte van slechts 790 vierkante kilometer. Het heeft een bevolking van ongeveer 150.000 mensen. Het eiland is zeer bergachtig en heeft daarom veel grotten en kloven. Dit eiland heeft het hoogste aantal vulkanen ter wereld, en de meest actieve vulkaan, de berg Teide, bevindt zich op dit eiland.

Fuertevetura

Fuerteventura is het grootste eiland van de archipel. Het is ook het meest ontwikkelde van alle eilanden. Er zijn veel hotels, resorts, golfbanen, kuuroorden en restaurants. Fuerteventura heeft de beste stranden van de Canarische Eilanden. De stranden bestaan voornamelijk uit zand en hebben een prachtige turquoise kleur. Het water is schoon en warm. De watertemperatuur varieert tussen 20 graden Celsius en 28 graden Celsius.

Gran Canaria

Gran Canaria is het op één na grootste eiland. Het heeft een totale oppervlakte van 870 vierkante kilometer. Het eiland is omgeven door witte zandstranden. Het landschap wordt gedomineerd door bergen en valleien. Het eiland heeft veel hotels, resorts, golfbanen en kuuroorden. Het klimaat is mild, met gemiddelde temperaturen van 21 graden Celsius.

Tenerife

Tenerife is het op twee na grootste eiland. Het heeft een bevolking van bijna 900.000 mensen. Het landschap van het eiland wordt gedomineerd door bergen, met als hoogste top de berg Teide op 1079 meter. Er zijn twee grote luchthavens op het eiland, één in de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife, en de andere in het zuiden van het eiland, in San Cristobal de la Laguna.

Wat kun je allemaal doen op de Canarische Eilanden?

De Canarische Eilanden bieden uitstekende mogelijkheden voor toeristen die van een ontspannen vakantie willen genieten. De eilanden zijn ideaal voor gezinnen met kinderen, omdat er veel faciliteiten voor kinderen zijn. Er zijn veel toeristische attracties, zoals de stranden, de bergen en de ravijnen. Er zijn ook veel dingen te doen in de buitenlucht, zoals zwemmen, zeilen, wandelen, paardrijden, duiken, snorkelen en diepzeeduiken. De Canarische Eilanden hebben ook een aantal uitstekende musea en kunstgalerijen. Wil je graag naar een andere bestemming in Spanje? Dan is een rondreis ook zeker aan te raden.