3 redenen om direct vaker de fiets te pakken

0
1261
jong stel blij op de fiets

Steeds vaker pakken mensen de fiets. De belangrijkste reden hiervoor is natuurlijk dat fietsen je niets kost, behalve dan de aanschaf van je fiets en de eventuele fietskleding. Als je gaat fietsen dan stoot je geen CO2 uit waardoor je het milieu en de natuur een handje helpt. En als je gaat fietsen dan beweeg je en dat is bovendien goed voor je gezondheid. Alleen al om deze 3 redenen; geen extra kosten, geen CO2-uitstoot en goed voor de gezondheid,  zou je direct vaker de fiets moeten pakken. 

Het kopen van de juiste fiets

Als je gaat fietsen dan is een goede fiets belangrijk. Op Bikester.be heb je keuze uit heel veel verschillende soorten merk fietsen. Ook voor fietskleding, fietsonderdelen en accessoires kun je hier voordelig terecht. Met de framemaat berekenaar kun je eenvoudig de juiste maat bepalen van de framehoogte. De fiets wordt geleverd in een speciale verpakking. Gooi die verpakking niet gelijk weg, want als de fiets niet bevalt, kun je deze ruilen of retourneren. Je hoeft hiervoor niet naar een winkel want de fiets wordt bij je thuis opgehaald. 

Je kunt altijd én overal fietsen

Als je kunt fietsen, kun je dat altijd en overal doen. De meeste mensen gaan met hun fiets naar het werk. Steeds vaker gaan mensen ook met de fiets op vakantie of nemen de fiets mee op vakantie. Met een elektrische fiets kun je heel goed langere fietstochten maken. Door te fietsen ben je in de buitenlucht en beweeg je volop. Je kunt met de fiets in de meeste gevallen tot aan je bestemming komen. 

Fietsen is goed voor het milieu, je lichaam én je geest

Als je fietst, produceer je geen CO2 en dat is goed voor het milieu. Maar wist je dat wanneer je minimaal een half uur per dag fiets, de samenstelling van je bloed veranderd? Je hartslag verhoogt en het bloed gaat sneller stromen. Hierdoor worden bloedvaten sterker en flexibeler en wordt de kans op dichtslibben verkleind. Zonlicht en buitenlucht zorgen voor de aanmaak van endorfine en serotonine (gelukshormoon). Hierdoor verminderen stressklachten en voel je je rustiger en tevredener. Je zult merken dat je beter kunt slapen en dat is weer goed voor je humeur. Ook als het niet zo mooi weer is, kun je op de fiets stappen. Zorg dan wel dat je goede fietskleding aan hebt. Dat geldt voor zowel de warme dagen als de koelere of koude dagen. De juiste kleding zorgt ervoor dat je afkoelt als je zweet, maar ook dat je het niet koud krijgt in de winter. Goede regenkleding is ook zeer aan te bevelen in ons klimaat!