ESTA aanvragen? Deze tips & tricks komen vast en zeker van pas!

0
2483
paspoort

Ga jij binnenkort voor het eerst in jouw leven op vakantie naar Amerika? Dan kijk je ongetwijfeld al lange tijd uit naar deze trip. Logisch, want een vakantie in Amerika is natuurlijk ook hartstikke leuk. Voor jij in het vliegtuig stapt, moet je het nodige regelen. Uiteraard moet jij zorgen dat jouw koffer gepakt is en je een verblijfplaats hebt. Vergeet ook vooral niet jouw paspoort mee te nemen. Zonder paspoort kun jij jouw vakantie naar Amerika wel vergeten. Er is daarnaast nog één ding dat jij niet mag vergeten: een ESTA aanvragen. Aangezien het jou eerste vakantie in Amerika is, zegt dit je ongetwijfeld niets. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In de onderstaande tekst geven wij jou namelijk een aantal tips & tricks die ongetwijfeld van pas komen bij het aanvragen van een ESTA!

Vraag jouw ESTA uiterlijk 72 uur voor vertrek aan

Heb jij nog geen ESTA aangevraagd en vertrek je binnen nu en een week naar Amerika? Geen paniek, want jij kunt nog steeds in het bezit komen van deze digitale reistoestemming om naar Amerika af te reizen. Zorg er altijd voor dat jij jouw aanvraag uiterlijk 72 uur voor vertrek gedaan hebt. De Amerikaanse overheid heeft namelijk maximaal drie dagen de tijd om zich over jouw aanvraag te buigen. Het aanvragen van zo’n ESTA kan overigens hartstikke makkelijk via het internet. Er zijn vandaag de dag namelijk talloze websites die jou aan zo’n digitale reistoestemming kunnen helpen.

Houd je gegevens bij de hand

Bij het aanvragen van een ESTA is het makkelijk om jouw persoonsgegevens bij de hand te houden. Je moet namelijk een formulier invullen met de nodige informatie over jezelf. Het is raadzaam om er voor het invullen voor te zorgen dat jij de benodigde gegevens allemaal hebt gevonden. Zo voorkom je dat je straks telkens tussendoor moet zoeken. Het eerste ding dat jij bij je moet houden voor je een aanvraag indient, is jouw paspoort. Ook jouw werkgevergegevens en het verblijfadres moet je bij de hand houden. Heb jij een strafblad of ziektes? Pak deze informatie er dan ook bij voor je begint met invullen. Tot slot mag jouw bankpas ook niet ontbreken bij een ESTA-aanvraag. Indien jij alles naast jouw computer hebt liggen, kun jij de ESTA-aanvraag in één keer afronden.

Hoe ziet een ESTA formulier eruit

Indien jij alle gegevens bij de hand hebt, kan het invullen van het ESTA formulier beginnen. Het formulier begint altijd met jouw persoonsgegevens, gevolgd door gegevens die op jouw paspoort staan. Heb je deze allemaal ingevuld? Dan dien jij de gegevens van jouw werkgever in te vullen. Heb je momenteel geen werkgever meer? Vul dan de gegevens in van de werkgever waar jij het laatst voor gewerkt hebt. Gelukt? Dan ga je verder met het invullen van jouw verblijfsadres in Amerika en de noodcontactinformatie. De laatste stap van het ESTA formulier bestaat uit een aantal vragen met betrekking tot jouw verleden. Hier volstaat het om ‘ja’ of ‘nee’ in te vullen.

Controleer gegevens voor verzenden

Heb jij het gehele ESTA formulier ingevuld? Dan moet jij jouw aanvraag alleen nog maar verzenden. Klik echter nooit direct na het invullen op ‘verzenden’.  Waarom niet? Omdat het verstandig is om jouw gegevens nog even goed te controleren voor je jouw aanvraag de deur uit doet. Kijk bijvoorbeeld of je geen tikfouten hebt gemaakt bij het invoeren van jouw persoons-, paspoort- of werkgeversgegevens. Indien hier een fout in is geslopen, is jouw ESTA namelijk niet geldig. Ga dus vooral niet te gehaast te werk bij het aanvragen van een ESTA. Neem na het invullen de tijd om te kijken of alles klopt. Is dit inderdaad het geval? Verstuur jouw aanvraag dan en wacht geduldig af tot jij jouw ESTA formulier ontvangt.

Schakel hulp in

Een ESTA formulier aanvragen is niet betrekkelijk lastig. Toch ervaar jij mogelijk problemen met het indienen van jouw aanvraag. Vervelend natuurlijk, want je wilt dat alles zo snel mogelijk geregeld is. Schakel in dat geval gewoon hulp in. Mogelijk kunnen jouw ouders je helpen of misschien ken je wel een vriend/vriendin, familielid of kennis die naar Amerika is geweest. Zij moesten destijds ongetwijfeld ook een ESTA aanvragen. Hierdoor kunnen zij jou vast te hulp schieten bij het aanvragen van een ESTA. Ken jij niemand die in Amerika is geweest? Dan kan deze video jou vast en zeker helpen bij jouw ESTA-aanvraag.