Betaalbare kantoorruimte huren? Doe je voordeel met deze tips!

0
2094
kantoorruimte huren

Nederland telt vandaag de dag ontzettend veel kleine bedrijven. Een aanzienlijk deel is zelfstandig werkzaam als zzp’er. Zelfstandigen werken voornamelijk vanuit huis. Hier hebben zij vaak een vertrek ingericht als kantoor. Al geldt dit niet voor iedereen. Zo zijn er ook genoeg zzp’ers die hun werk aan de keukentafel verrichten. Indien jij alleen bent, is dit natuurlijk geen probleem. Je hebt in dat geval namelijk geen last van andere mensen in jouw werkomgeving. Dit wordt echter een ander verhaal wanneer je een partner en kinderen hebt. Hierdoor kun jij behoorlijk afgeleid worden. Is dit inderdaad het geval? Of heb je geen mogelijkheid om aan huis een kantoor in te richten? Dan kan het raadzaam zijn om een kantoorruimte te huren. Veel zelfstandigen en kleine bedrijfjes denken dat dit veel geld kost en dat het vaak gaat om een veel te grote ruimte. Jij kunt echter ook een kleine en betaalbare kantoorruimte huren. Wij vertellen je hier waar jij in dat geval op moet letten.

Weet waar je moet zoeken

Wil jij een kantoorruimte huren? Dan ga je vast en zeker eerst zelf op het internet zoeken. Veel bedrijven doen dit ter oriëntatie. Zodoende weten zij enigszins hoe het aanbod eruit ziet en wat de prijs is. Er zijn echter genoeg sites die torenhoge prijzen vragen voor een kleine kantoorruimte. Hierdoor gooi jij het bijltje er vast en zeker snel bij neer. Dit hoeft echter helemaal niet, als je maar weet waar je moet zoeken. Heb je geen idee waar jij betaalbare kantoorruimte kunt vinden? Doe dan bijvoorbeeld eens een beroep op een makelaar. Zo’n partij kan jou vast en zeker helpen aan betaalbare kantoorruimte voor jouw onderneming.

Wat wil je?

Voor jij begint aan jouw zoektocht naar betaalbare kantoorruimte, moet je goed weten wat je wilt. Loop daarom eerst jouw personeelsbestand langs. Ben je zelfstandige? Dan hoef je natuurlijk maar een klein hokje te hebben. Kies niet voor een té kleine ruimte, want je moet zo af en toe vast ook klanten ontvangen. Heb je mensen in dienst? Vraag jezelf dan goed af hoeveel ruimte jij nodig hebt om fatsoenlijk te kunnen werken op kantoor. Prop niet alles in een klein hokje, want dit is niet bevorderlijk voor het werktempo. Zorg dat de bureaus voldoende uit elkaar staan. Op deze manier zitten jullie elkaar niet op de lip en dat voorkomt onnodige frustraties.

Vast kantoor of flexplekken?

Flexwerken behoort tegenwoordig tot de orde van de dag. Steeds meer bedrijven kiezen dan ook voor flexplekken. Dankzij dit soort plekken kunnen mensen vanuit andere locaties werken dan op kantoor. Zodoende geef jij jouw medewerkers meer vrijheid. Bovendien levert het jou zelf ook voordeel op. Doordat niet al jouw personeel meer op kantoor zit, kun je namelijk kiezen voor een kleinere kantoorruimte. En hoe minder oppervlakte jouw kantoor heeft, des te minder geld ben jij maandelijks kwijt aan huur. Overweeg daarom ook altijd of jij een vast kantoor wilt of flexplekken. Kantoorruimte wordt een stuk betaalbaarder door te kiezen voor flexplekken. Bovendien heb je vaak veel meer mogelijkheden qua locaties.

Kantoorruimte in de Randstad

Veel bedrijven vestigen zich tegenwoordig in de Randstad. Dit is economisch gezien de meest bedrijvige regio van ons land. Voor grote bedrijven is het vaak geen probleem om hier een kantoorruimte te huren. Voor startups en kleine bedrijven is dit echter wel het geval. Door de grote vraag naar kantoorruimte in dit gebied is de prijs de laatste jaren explosief gestegen. Hierdoor denken veel kleine ondernemingen dat het vrijwel niet te doen is hier een kantoorruimte te huren. Dit behoort echter wel degelijk tot de mogelijkheden. En nee, de prijs voor een kantoorruimte huren valt in dat geval reuze mee. Wil jij bijvoorbeeld een kantoorruimte huren? Dan kan dit al voor een betrekkelijk lage prijs. Natuurlijk is het hier wel duurder dan elders in het land. Het is echter een fabeltje dat een kantoorruimte huren in de Randstad onbetaalbaar is voor kleine bedrijfjes.

Lees ook: veilig werken doe je zo!