Languit loungen in de zon

0
1026
loungeset op een terras in de zon

Ben je op zoek naar het meest multifunctionele meubel om in te loungen deze zomer? Dan is een loungeset de beste keuze! Dit meubel gebruik je om in te zitten voor een kopje koffie, te loungen met een glas wijn, of zelfs te dineren in combinatie met een geschikte tafel. En zijn de gasten de deur uit? Dan kan je lekker onderuit voor een welverdiend dutje. Kortom: de loungeset is van alle markten thuis!

De loungeset is tegenwoordig niet meer weg te denken uit je tuin. Er zijn de afgelopen jaren dan ook veel ontwikkelingen geweest op het gebied van loungesets. Zo zagen we in de opmars van dit type meubel vaak de klassieke rotan exemplaren. Nog steeds zijn deze soort loungesets populair, echter vinden we deze nu vaak in een kunststof vlechtwerk variant (wicker) terug in de collecties. Bekijk het ruime assortiment loungesets bij Kees Smit Tuinmeubelen!

Wicker loungesets geven een warm gevoel door het eigentijdse materiaalgebruik. De sets zijn in diverse kleuren verkrijgbaar en worden met zachte loungekussens geleverd. Wicker sets komen goed tot hun recht in iedere tuin. Een ware topper en nog altijd populair.

Wens je liever een strak model, kies dan voor aluminium. Dit moderne materiaal maakt zijn opmars en zie je veel in industriële tuinen waarin je veel wit-, grijs- en zwarttinten ziet. De hoekige vormen komen zo prachtig tot hun recht. 

Voor een Ibiza-feel in je tuin kies je voor een houten loungeset. Deze kan gemaakt zijn van bamboe, meranti of teakhout. Zowel onbewerkt als bewerkt teakhout zie je veel terug in de tuinmeubelindustrie. Dit materiaal is uitstekend geschikt om buiten te gebruiken, door de natuurlijke eigenschappen. Het is zwaar materiaal, voelt zacht en koud aan in de zomer en vergrijst door de seizoenen heen. 

Een vrij nieuw materiaal is outdoor textiel. Deze type loungesets zien er bijna uit als normale zitbanken die we in woonkamers zien. Doordat ons buitenleven belangrijker wordt en er vaak wordt gekozen voor dezelfde stijl binnen en buiten, is dit gemakkelijke materiaal een ware hit. De stof kan door de ademende cellen buiten blijven staan, ook in de natte periodes. Natuurlijk staan deze modellen onder een overkapping ook erg goed!

Elke loungeset is voorzien van kussens om heerlijk comfortabel te kunnen zitten. Deze berg je na gebruik altijd binnen, of in een geschikte opbergbox, op. Zo blijven ze het mooist en kun je zo lang mogelijk genieten van dit fijne meubel.