Online daten met Badoo

0
4577
badoo daten

Het online daten via een applicatie wordt steeds populairder. Naast Tinder is ook Badoo wereldwijd enorm populair op het gebied van online dating. Het principe van Badoo is vergelijkbaar met Tinder, het is ook de bedoeling om door profielen te swipen om zodoende tot interessante matches te komen. Het grootste verschil tussen Badoo en Tinder is dat het bij Badoo wel mogelijk is om iemand een bericht te sturen zonder dat er een match is. Bij sommige profielen kun je gratis een bericht sturen, bij de wat meer populaire profielen moet je eerst credits kopen om een bericht te kunnen sturen. Op het moment dat je op Badoo een match hebt, dan kun je altijd gratis een bericht sturen naar de ander. Een ander groot verschil is dat je bij Badoo ziet wie op jouw profiel heeft gekeken. Bij de betaalde versie van Badoo is het tevens mogelijk om te zien wie jou een like heeft gegeven.

De voordelen van Badoo tegenover Tinder

Het grootste voordeel van Badoo is dat er ook berichten worden gestuurd zonder dat er een match hoeft te zijn. Hierdoor kun je jezelf met een uniek openingsbericht gemakkelijker onderscheiden dan op Tinder. Verder biedt de chatfunctie van Badoo ook meer functies, zo is het bijvoorbeeld op Badoo wel mogelijk om foto’s naar elkaar te sturen. Gebruikers zien het ook vaak als voordeel dat je bij Badoo kunt zien welke gebruikers nog recent actief zijn geweest. Daarnaast is het mogelijk om te zien welke gebruikers momenteel online zijn en wanneer ze voor het laatste de applicatie hebben gebruikt. Verder kun je bij Badoo zien wie je in het echt bent tegengekomen, bij Tinder kan dit niet. Tot slot heeft Badoo nog als voordeel dat de applicatie ook via een website te gebruiken is. Zo kun je Badoo ook gewoon op een computer gebruiken.

De nadelen van Badoo tegenover Tinder

Een van de grootste nadelen van Badoo is dat de profielen minder actueel zijn dat bij Tinder. Bij Badoo worden ook profielen die maanden niet meer actief zijn geweest op de applicatie getoond bij het swipen. Bij Tinder worden inactieve profielen automatisch niet meer getoond na een tijdje. Een ander nadeel van Badoo voor Nederlandse gebruikers is dat Badoo in verhouding met Tinder een stuk meer wordt gebruikt in het buitenland in plaats van Nederland. Ook de kosten voor het gebruik van Badoo kunnen een stuk hoger oplopen bij Tinder. Bij Badoo is het mogelijk om een abonnement af te sluiten, maar ook met dit abonnement zijn meerdere functies zoals het sturen van berichten nog steeds betaald. Bij Tinder betaal je maandelijks voor een abonnement, maar daarbij zijn alle functies wel inbegrepen.

Welke alternatieven zijn er voor Badoo en Tinder?

Naast Badoo en Tinder zijn er nog een groot aantal andere applicaties waar je uit kunt kiezen wanneer je start met het online daten via applicaties. Enkele van deze applicaties zijn Happn, OkCupid, Mint en Once. Al deze applicaties zijn in principe gratis te gebruiken, maar voor het gebruik van meer functies is het altijd nodig om een abonnement af te sluiten of de functie eenmalig te kopen. De meeste online daters gebruiken meerdere applicaties naast elkaar, omdat de meeste dating apps een dagelijkse beperking hebben.