Zorgverzekering vergelijken? Hier moet jij op letten!

0
2327
zorgverzekering familie

Iedere Nederlander heeft jaarlijks de kans om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dit kan niet halverwege het jaar, maar enkel in de maand december. Waarom je een contract af zou sluiten bij een andere verzekeraar? Omdat dit je behoorlijk wat geld kan besparen. Vrijwel iedere zorgverzekeraar hanteert namelijk andere premies. Het is natuurlijk logisch dat jij niet te veel wilt betalen voor jouw zorgverzekering. Dit is echter makkelijker gezegd. Er zijn vandaag de dag immers zoveel aanbieders dat jij mogelijk door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig zijn er mogelijkheden om makkelijk te filteren in de zorgverzekering. Hoe? Met behulp van een vergelijkingssite. Hier zijn er vandaag de dag behoorlijk wat van. Wil jij een andere zorgverzekering in 2020? Maak dan ook zeker een vergelijking! Weet jij niet waar je op moet letten bij zo’n vergelijking? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven je hieronder een aantal handvatten die jij vast en zeker goed kunt gebruiken!

Hoe werkt een zorgvergelijker?

Het vergelijken van zorgverzekeringen kan op verschillende manieren. Allereerst is het mogelijk om de sites van verschillende aanbieders te bezoeken. Jij selecteert hier waar jij je voor wilt verzekeren en vervolgens zie je wat jou dit gaat kosten. Dit is echter een tijdrovende klus, want je moet sites van meerdere aanbieders bezoeken. De tweede mogelijkheid die jij hebt is een zorgvergelijker. Zo’n site neemt jou het werk in feite uit handen. Hoe deze site precies werkt? Jij vult in waarvoor jij je wilt verzekeren en de site gaat direct op zoek naar de beste verzekeringen. Alle verzekeringen die aangesloten zijn bij de betreffende zorgvergelijker worden meegenomen in de vergelijking. Jij hoeft niet lang te wachten op het resultaat, want je krijgt binnen een paar tellen een overzicht te zien met verschillende zorgverzekeringen.

Wat betaal jij maandelijks aan premie?

We gaven al aan dat de maandelijkse premie per verzekeraar verschilt. Veel mensen zijn dan ook geneigd om op zoek te gaan naar een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering. Met behulp van een zorgvergelijker heb jij deze binnen de kortste keren gevonden. Hoe dat kan? Omdat de meeste vergelijkingssites de goedkoopste verzekeringen bovenaan plaatsen. Jij hoeft de prijzen dus niet meer met elkaar te vergelijken, want je weet dat de bovenste zorgverzekering het goedkoopste is. Wij adviseren jou wel om je niet blind te staren op de prijs. De prijs zegt namelijk niet zoveel. Het gaat immers meer om de inhoud van de zorgverzekering.

Waar ben je allemaal voor verzekerd?

Een goedkope zorgverzekering is mooi meegenomen, maar later kan blijken dat het toch niet zo’n goede keuze was. De kans bestaat namelijk dat jij alleen een basisverzekering hebt afgesloten. Dit hoeft op zich geen probleem te zijn. Met deze verzekering ben jij namelijk verzekerd voor een bezoekje aan de huisart. Moet je echter naar de tandarts of fysio? Dan kom je bedrogen uit. Waarom? Omdat je hiervoor een aanvullende verzekering af moet sluiten. Heb je dit niet gedaan? Dan dekt de verzekeraar helemaal niets van de kosten die hiermee gemaakt worden. Je moet dus zelf opdraaien voor de kosten voor de tandarts of fysiotherapeut. Maak jij een vergelijking tussen verschillende zorgverzekeringen? Kijk dan ook altijd verder dan de prijs. Klik de verschillende verzekeringen aan en kijk hoe het met de inhoud zit. Op deze manier voorkom je dat jij de verkeerde keuze maakt.

Restitutie of natura?

Binnen de zorgverzekeringen wordt onderscheid gemaakt tussen natura- en restitutiepolissen. De kans is groot dat beide begrippen bij jou geen belletje doen rinkelen. Toch is het wel een belangrijk punt om op te letten bij het vergelijken van zorgverzekeringen. Het voornaamste verschil tussen de twee polissen zit hem in de keuzevrijheid. In het geval van een naturapolis heeft de zorgverzekeraar afspraken met een bepaald aantal zorgverzekeraars. Wanneer jij zorg nodig hebt, kun je bij deze zorgverleners terecht. Ga jij naar een niet-aangesloten zorgverlener? Dan wordt vaak niet het volledige bedrag vergoed, maar slechts een deel. Je krijgt alleen volledige vergoeding bij de aangesloten zorgverleners. Bij een restitutiepolis kies jij zelf naar welke zorgverleners jij gaat om zorg te ontvangen. In het geval van een restitutiepolis worden de kosten altijd vergoed door jouw verzekeraar. Kijk hier dus ook goed naar wanneer jij een vergelijking maakt.

Hoe zit het met de beoordeling van de verzekeraar?

Heb jij een zorgverzekering gevonden die jou wel interessant lijkt? Sluit deze dan niet direct af, maar kijk ook altijd even naar de beoordelingen van deze verzekeraar. Vaak kun je op de website zelf of elders op het internet wel reviews lezen. Zijn de reviews louter positief? Dan kun je ongetwijfeld zonder problemen een zorgverzekering afsluiten bij deze zorgverzekeraar. Schrijven de meeste mensen negatieve berichten over de verzekeraar? Vraag jezelf dan af of het verstandig is om hier een zorgverzekering af te sluiten. De verzekering is misschien wel goedkoop, maar jij bent ook gebaat bij goede service. In dat geval kun je misschien toch beter voor een wat duurdere zorgverzekering gaan!