Hoe voorkom je geluidsoverlast?

0
964

Niets is zo vervelend als geluidsoverlast. We staan er niet altijd bij stil, maar dit is een veel voorkomende bron van irritatie. Het kan zelfs lijden tot gezondheidsklachten. Denk bijvoorbeeld aan een geïrriteerd gevoel of slapeloosheid. Woon je in de buurt van een discotheek, club, festivalterrein of andere evenementenhal, dan heb je waarschijnlijk weleens overlast van geluid ervaren. Vooral clubs hebben hier baadt bij en kunnen hierdoor goodwill kweken bij de omgeving. Door goede speakers te gebruiken kan het boetes wegens geluidsoverlast voorkomen.

Demp lage tonen

Laagfrequent geluid is vaak de grootste bron van klachten. In de regel wordt laagfrequent geluid slecht gedempt en het kan zich dan ook ver verspreiden. Door de juiste speakeropzet en speakers kan er een hoop overlast worden voorkomen. Ook zal dit goed overkomen bij de gemeente. Steeds minder gemeentes geven een vergunning af voor clubs, discotheken, kroegen en andere evenementen. Dit in verband met klagende buurtbewoners. Door aan de slag te gaan met goede luidsprekers kan er al een hoop gewonnen worden. Geluid zal zich niet meer ver verspreiden en daardoor kunnen feestjes zonder zorgen worden gehouden.

Voorkom geluidsoverlast

Sommige speakers gaan geluidsoverlast tegen, zoals de C36 speakers van Quint Audio. Deze speakers beschikken over ANC (Active Noise Cancelling). Kort gezegd houdt het in dat het geluid achter de speakers aanzienlijk lager is dan bij traditionele speakers. Het geluid wordt hier gedempt, waardoor je in de discotheek nog wel kan genieten van het gebruikelijke geluid, terwijl er aan aan de achterzijde er een stuk minder geluid wordt doorgegeven. Dit is natuurlijk een stuk fijner voor de omringende omgeving. Zeker als het om een buitenterrein gaat. De omgeving merkt een groot verschil en dat is fijn.

Lawaai bij evenementen reduceren

Bij buiten evenementen kan er veel lawaai geproduceerd worden. Dit is natuurlijk vervelend voor de omringende omgeving. Kies voor speakers van hoge kwaliteit om de overlast te zoveel mogelijk te beperken. Niemand zit op overlast te wachten, want voor omwonende is het zeer storend en de organisator kan zelfs zijn vergunning verliezen. Daarom heeft iedereen baadt bij minder overlast van geluid. Kijk eens goed naar de verschillende specificaties van speakers en vergelijk ze met elkaar. Ook kan het geen kwaad om online recensies van eerdere klanten te lezen.

Controleren van muziekniveaus

Het zal je niet verbazen dat de geluidniveaus tijdens grote evenementen worden gemeten. In de directe omgeving zal er gekeken worden naar de geluidniveaus en of deze nog binnen aanvaardbare niveaus blijven. Daarnaast kan je bepaalde speakers van hoge kwaliteit combineren met een geregeld systeem waarbij het niveau op afstand geregeld kan worden door de feedback van de geluidmeters. Zo weet je zeker dat je nooit te veel geluid produceert op afstand. Uiteraard is dit een heel geavanceerd systeem en kan je er ook voor kiezen om een melding te ontvangen als het geluid te hoog is. Zo kan de DJ of producer zelf het geluid regelen, waardoor het uiteindelijk binnen de perken blijft.

Speakers gebruiken op locatie

Kies vandaag nog voor speakers van hoge kwaliteit. . Zo beperk je de geluidsoverlast en kan iedereen genieten van de muziek. Optredens zijn een stuk aangenamer en omwonende kunnen lekker slapen. Vraag eens naar de verschillende mogelijkheden en bekijk verschillende voordelen. Zoals gezegd kan het geluid aan de achterzijde van de speakers gereduceerd worden, waardoor het geluid puur alleen richting het deelnemersveld wordt verspreid. Uiteraard zijn ook de speakers geoptimaliseerd, waardoor het geluid zich niet in een richting verspreid waar het niet hoort te zijn.