Waarom klassieke herenhorloges steeds populairder worden

0
2194

Veel mannen hebben een mooi horloge op hun verlanglijstje staan. Een stijlvol exemplaar van merken als Hugo Boss, Pulsar of Skagen maakt een outfit compleet. Tegenwoordig is het aanbod aan horloges zeer uitgebreid. Zo past een klassiek horloge perfect bij een formele outfit, maar is een duikhorloge geschikt voor vakantie. Voor de juiste keuze is het wellicht handig om rekening te houden met de laatste horlogetrends. Daarmee kom je altijd stijlvol en zelfverzekerd voor de dag.

Kleiner en dunner horloge

Kort geleden waren er opvallend veel mannen te vinden met een merkhorloge van minstens 50 mm diameter om hun pols. Hoewel deze nog steeds verkrijgbaar zijn, lijken steeds meer heren een voorkeur te hebben voor een kleiner en dunner horloge. Sommige exemplaren zijn niet groter dan 40 mm. Deze verfijnde herenhorloge ’s passen bijvoorbeeld uitstekend bij formele kleding. Ze zijn minder zwaar en opvallend. Bovendien passen ze uitstekend onder de mouw van een overhemd.

Hugo Boss

Voor kleine en klassieke herenhorloge’s kun je onder andere terecht bij Hugo Boss. Dit Duitse horlogemerk produceert al jaren horloge’s voor stijlvolle mannen. Horlogemodellen van Hugo Boss zijn onder andere verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, grijs en blauw. Ze passen perfect bij een stijlvolle outfit en een verzorgd uiterlijk.

Vintage horloges

Wat betreft horloge’s geven mannen steeds vaker de voorkeur aan een klein en klassiek model. Er lijkt dan ook sprake te zijn van een ‘vintage’ trend. Horloge’s die vroeger vaak werden gedragen zijn weer terug van weggeweest. Topmerken als Hugo Boss, Rolex en Kenneth Cole springen hier met diverse vintage herenhorloge’s op in. Zo vind je in de collectie van Kenneth Cole onder andere een 43 mm groot klassiek herenhorloge met een wijzerplaat in de kleur antraciet. Uiteraard voldoen alle vintage herenhorloges aan de eisen van de moderne tijd. Zo zijn de uurwerken gemaakt van zeer sterk materiaal, en zijn ze waterdicht.

Opvallende trend

De voorkeur naar kleine en klassieke herenhorloges is een opvallende trend. Het staat namelijk sterk in contrast met de opkomst van de moderne smartwatch. Tegenwoordig kun je met deze horloges bijna alles. De populariteit van vintage horloges laat echter zien dat de traditionele horloge nog steeds waarderen. Niet iedereen vindt het fijn om met een kleine computer rond te lopen.