Wil je jouw caravan of motor verkopen? Gebruik dan deze tips!

0
2162
motor verkopen

Nederlanders vinden het fantastisch om er op te uit te gaan met de caravan of motor. Sterker nog, uit cijfers van brancheorganisaties Kampeer en Caravan Industrie (KCI) en BOVAG blijkt dat er in 2018 ongeveer vier miljoen Nederlanders in het bezit waren van een caravan of motor. Ook het aantal motorrijders in ons land ligt hoog: ongeveer 1.4 miljoen Nederlanders hebben een motorrijbewijs. Misschien behoor je zelf ook tot deze groep, maar wil je om bepaalde redenen de caravan of motor toch verkopen. Gebruik in dat geval onze volgende tips om van de verkoop een succes te maken.

1 – Vraag een goede verkoopprijs

Er kunnen verschillende redenen zijn voor het verkopen van een motor of caravan. Je gebruikt de voertuigen bijvoorbeeld bijna nooit meer of wil graag een nieuw exemplaar aanschaffen. Je kunt zowel online als offline je motor of caravan verkopen, waardoor iemand anders er weer plezier van heeft. Wel dien je goed op een aantal zaken te letten. Ten eerste is er natuurlijk de verkoopprijs. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk verdient aan de verkoop, maar schrik potentiële kopers niet af door een te hoge prijs te vragen. Andersom is het natuurlijk ook niet de bedoeling dat je een te lage prijs vraagt en niets aan de verkoop overhoudt. Wees tijdens het onderhandelen altijd eerlijk en wees bereid om een compromis te sluiten als dat nodig is. De bedoeling is dat beide partijen, zowel de koper als verkoper, tevreden huiswaarts keren.

2 – Vergelijk de prijzen van andere caravans en/of motoren

De vraag is natuurlijk wel: hoe weet je nu wat een realistische prijs is voor de verkoop van je caravan of motor? Om daarachter te komen kun je het beste de prijzen van andere caravans en motoren die online worden verkocht met elkaar vergelijken. Gebruik een vergelijkbare prijs, zodat zowel de koper als verkoper een mooie deal kunnen sluiten.

3 – Kies voor een passende foto in de advertentietekst

Het is ontzettend belangrijk dat je verkoopadvertentie er goed uit ziet. Zo wordt een caravan of motor verkopen alleen een succes wanneer je een mooie en passende foto gebruikt in de advertentietekst. Potentiële kopers hebben meestal maar een paar seconden nodig voor een eerste indruk. Ook willen ze graag van voldoende informatie worden voorzien. Denk bijvoorbeeld aan de leeftijd van het voertuig, het aantal kilometers dat er tot nu toe gereden is en of er veel onderhoud aan moet worden gepleegd. Besteed daarom voldoende aandacht aan de advertentietekst, zodat jouw voertuig snel en voor een mooie prijs kunt verkopen.

4 – Gebruik online verkoopsites

Tegenwoordig is het internet de beste plek om zo snel mogelijk voertuigen te verkopen. Natuurlijk zijn er nog steeds mensen die de motor of caravan aanbieden met een advertentie in de supermarkt in de lokale krant, maar dit werkt niet echt. Het wereldwijde web heeft een veel groter bereik en bovendien kun je in een advertentie heel eenvoudig meerdere foto’s gebruiken. Zorg voor duidelijke foto’s waarop het voertuig goed wordt verlicht. Vermeld daarbij ook het nummerbord, want de meeste verkoopsites stellen dit verplicht.