Een budgetproof interieur met deze tips

0
2336
Interieur

Het is tijd om je interieur even goed onder handen te nemen. Je zit niet te wachten op een standaard interieur met items die iedereen in huis heeft, maar je hebt ook niet zo’n groot budget dat je dure designer meubels kunt aanschaffen. Gelukkig kun je met kleine aanpassingen al grote veranderingen aanbrengen. Hier lees je een aantal tips over wat je kunt doen!

Tip 1: Creëer een illusie

Je hebt vast wel eens  gehoord dat wanneer je de muren en vloer in een lichte kleur kiest de ruimte groter lijkt. Zo’n effect is precies wat we nu ook willen creëren! Een gouden tip is om een grote spiegel op te hangen waardoor je woonkamer veel ruimtelijker gaat ogen. Ronde spiegels zijn helemaal in op het moment en geven je interieur net die extra boost.

Tip 2: Less is more

Een minimalistisch interieur is tegenwoordig super geliefd. Hier staat less is more centraal. Een handige trend wanneer je niet al teveel kunt uitgeven aan je interieur. Ga voor overzicht in plaats van een interieur vol met allemaal spullen. Schaf alleen de echte musthaves aan zoals een bank en een eettafel.

Tip 3: Natuurlijk lichtinval

Ben jij de geluksvogel die in een huis woont waar je van veel natuurlijk lichtinval geniet? Maak daar dan optimaal gebruik van! Kies de juiste raamdecoratie voor je ramen, zodat je zelf bepaalt hoe licht de woonkamer is. De ideale raamdecoratie hiervoor zijn jaloezieën of shutters. Bij beide kun je de lamellen zelf kantelen en creëer je altijd een unieke sfeer. Het grootste verschil tussen jaloezieen hout en shutters is dat shutters binnenluiken zijn die je open kunt klappen en dat kan bij jaloezieën of kant en klare gordijnen niet.

eyecatcher

Tip 4: Zoek een eyecatcher

Om je interieur een luxe uitstraling te geven en iets op te frissen raden we je aan een eyecatcher te scoren. Dit kan van alles zijn zoals bijvoorbeeld een spiegel, vloerkleed, lamp, kunst of een plant. Style je eyecatcher op een slimme manier, zodat het oog er ook direct op kan vallen. Kies iets tijdloos waar je jarenlang plezier van kunt hebben.

Waar ga jij jouw items scoren voor jouw budgetproof interieur?