Tips voor het aanschaffen van een goedkope smartphone

0
2701
smartphone

De komst van de smartphone heeft ons veel gebracht. Zo kunnen we tegenwoordig eigenlijk alles met dit apparaat. Keerzijde van de medaille is echter dat de prijzen hierdoor ook de lucht in zijn geschoten. Hierdoor zijn de nieuwste smartphones lang niet meer voor iedereen betaalbaar. Op zich geen probleem, want je kunt natuurlijk ook gewoon een wat ouder model kopen. Deze zijn immers aanzienlijk goedkoper. Maar de kans is groot dat jij niet met een oude smartphone rond wilt lopen. Dit betekent echter nog niet dat jij de hoofdprijs hoeft te betalen voor zo’n telefoon. Je hebt vandaag de dag namelijk genoeg mogelijkheden om fors te besparen op de aankoop van jouw smartphone. Hoe je dat doet? Wij geven jou in onderstaande tekst een aantal tips.

Smeer de kosten uit over meerdere jaren

Indien jij een smartphone los koopt, ben je zo een paar honderd euro kwijt. Mensen die het niet al te breed hebben, kunnen dit bedrag ongetwijfeld niet in een keer ophoesten. Gelukkig hoef je een smartphone niet los te kopen. Sterker nog, de meeste mensen doen dit niet. Het merendeel sluit namelijk een abonnement af bij hun smartphone. Jij betaalt hierdoor vaak een paar tientjes in de maand en krijgt de telefoon er gratis bij. Uiteraard krijg jij voor dit bedrag niet alleen het toestel, maar ook belminuten, sms’jes en data. Je smeert de kosten zodoende dus uit over meerdere jaren. Vaak kun je kiezen uit een één- of tweejarig abonnement. De meeste mensen kiezen voor twee jaar, omdat de kosten dan het laagst uitvallen. Bij een éénjarig abonnement moet jij vaak nog een bedrag bijbetalen voor jouw toestel. In sommige gevallen kan het goedkoper zijn om te kiezen voor sim only. Je betaalt dan namelijk aanzienlijk minder per maand. Maar ja, dan moet je het toestel los kopen en daar moet je het geld wel voor hebben liggen. Maak altijd een vergelijking om te bepalen welke optie voor jou het goedkoopste is.

Koop een smartphone tweedehands

Ga jij naar een telefoonwinkel om een smartphone te kopen? Of zoek jij online naar een toestel? Dan betaal je vaak de hoofdprijs voor de telefoon. Logisch, want hier worden uitsluitend gloednieuwe smartphones verkocht. Lang niet iedereen is echter bereid om de hoofdprijs te betalen voor zo’n apparaat. Gelukkig worden er ook regelmatig tweedehands smartphones aangeboden. Dit gebeurt met name op het internet, maar er zijn ook steeds meer winkels die tweedehands toestellen verkopen. De prijs van zo’n toestel ligt aanzienlijk lager dan die van een nieuw model. Enige nadeel hiervan is dat de meeste nieuwe smartphones nog niet tweedehands aangeboden worden. Indien jij een gebruikt toestel aan wilt schaffen, moet je dus genoegen nemen met een ouder model.

Kies eens voor een refurbished telefoon

Koop jij een tweedehands smartphone via het internet? Dan loop je het risico dat er snel problemen ontstaan met een toestel. Zo is het bijvoorbeeld maar de vraag hoe het met de accu gesteld is. Daarnaast is de software van het toestel waarschijnlijk verouderd. En zo kunnen er nog meer mankementen ontstaan. Hier zit jij ongetwijfeld niet op te wachten. Mocht dit wel gebeuren, dan heb je jouw geld namelijk min of meer weggegooid. Wist je dat er vandaag de dag echter ook refurbished smartphones te koop zijn? Dit zijn toestellen die reeds gebruikt zijn door bijvoorbeeld grote bedrijven. Deze telefoons worden vaak opgekocht door gespecialiseerde bedrijven zodra er nieuwe telefoons worden aangeschaft. Mobiele telefoons van bedrijven worden namelijk niet veelvuldig gebruikt, waardoor het zonde is ze weg te gooien. Voordat deze toestellen als refurbished verkocht worden, worden ze altijd uitvoerig nagekeken. Zo wordt er naar de levensduur van de accu gekeken. Indien deze niet meer goed is, wordt de accu mogelijk vervangen. Daarnaast wordt de smartphone voorzien van de nieuwste software, zodat deze straks gewoon snel werkt. Indien nodig wordt er zelfs aandacht besteed aan de buitenkant van het toestel. Pas als alles naar behoren is gaat een refurbished toestel in de verkoop.

Zelfs nieuwe toestellen als refurbished verkrijgbaar

Na het lezen van bovenstaande denk jij vast en zeker dat je het bij een refurbished toestel wederom te maken krijgt met een oud model. Dat kan inderdaad, maar hoeft echter niet. Doordat grote bedrijven nogal eens van toestel switchen, zijn ook de nieuwste telefoons tegenwoordig al als refurbished verkrijgbaar. Zo kun je vandaag de dag bijvoorbeeld een refurbished iPhone aanschaffen. Ben jij helemaal weg van de iPhone X? Schaf deze vooral niet nieuw aan, want jij betaalt in dat geval echt onnodig veel geld. Waarom? Omdat je ook een refurbished iPhone X aan kunt schaffen. Dit toestel ziet er als nieuw uit en werkt ontzettend snel. En dat terwijl jij aanzienlijk minder geld kwijt bent dan in het geval van een nieuw toestel!

Ga op zoek naar aanbiedingen

Niet iedereen is weg van een refurbished telefoon. Dat kan natuurlijk. Geldt dit ook voor jou? Koop dan nooit de eerste de beste smartphone die jij in de winkel of op het internet tegenkomt. Neem altijd de tijd voor het zoeken naar een geschikt toestel. Struin verschillende sites af en bezoek vooral ook meerdere winkels. Er zijn vandaag de dag namelijk altijd wel aanbiedingen met betrekking tot smartphones te vinden. Sommige mensen denken dat het verschil in prijs nooit heel erg groot is, maar dit is zeker wel het geval. Het kan jou zo al honderd euro of meer schelen wanneer jij de tijd neemt om smartphones met elkaar te vergelijken. Wil je een smartphone met abonnement? Vergeet dan vooral ook niet de inhoud van de bundel mee te nemen in de vergelijking. Bij de meeste aanbieders zit hier namelijk ook verschil in en dat heeft natuurlijk zo zijn weerslag op de prijs.