Wat is Magento?

0
1437

Bij het oprichten van een webwinkel moet je veel beslissingen nemen. Een goede start is het halve werk, dus lees je zo goed mogelijk in voordat je begint. Zo bestaan er tegenwoordig verschillende systemen voor webwinkels. Maar hoe maak je nu de juiste keuze? Veel webwinkeliers kiezen voor Magento. Hoe werkt dit systeem voor webwinkels en waarom is het zo populair?

Wat is Magento?

Er zijn verschillende manieren om je webwinkel op te starten. Zo kun je het bij een bedrijf geheel op maat laten maken. Dit scheelt een hoop tijd, maar brengt wel kosten met zich mee. Aan de andere kant maak je met een strak ingerichte webwinkel een goede indruk op klanten, waardoor de kans op verkopen toeneemt. Wie toch iets goedkoper uit wil zijn kan eventueel ook kiezen voor een kant-en-klaar systeem voor de webwinkel.

Gebruiksvriendelijke software

Een van de meest populaire systemen in de e-commerce markt is Magento. Het geeft de mogelijkheid om zelf een uitgebreide webwinkel met een professionele uitstraling te maken. Bovendien staat Magento bekend als gebruiksvriendelijk. Zodoende kun je zonder veel kennis van programmeren een webwinkel maken die aan al je wensen en eisen voldoet.

Wat zijn de functies van Magento?

Als beginnende webwinkelier kun je klein beginnen met Magento. Neem de tijd om alles op te bouwen, want dit werpt uiteindelijk zijn vruchten af. Magento biedt verschillende modules en functies aan waarmee je een webwinkel kunt opbouwen. Zo beschikt het onder andere over een onderdeel waarmee je de marketingactiviteiten kunt beheren. Denk bijvoorbeeld aan SEO-onderdelen zoals tags, waarmee je de vindbaarheid van je webshop kunt vergroten. Dit helpt je om meer klanten te trekken. Ook is het mogelijk om de verkoop van je webwinkel te beheren met behulp van een administratiesysteem. Andere functies van Magento zijn onder andere reviews en productvergelijkingen.

Koppeling met domeinnamen en betaalsystemen

Het is mogelijk om meer domeinnamen te koppelen aan Magento. Hetzelfde geldt voor een koppeling met diverse betaalsystemen, zoals iDeal en PayPal. Een ander voordeel van dit systeem is dat het verschillende talen en munteenheden steunt. Het is dan ook niet verrassend dat webwinkeliers over de hele wereld Magento gebruiken om hun webshop te bouwen en te beheren