Dit is waarom steeds meer mensen een Audi importeren uit Duitsland

0
1074
import auto kopen bij de dealer

Het kopen van een nieuwe auto is zowel leuk als spannend. Het is leuk om allerlei auto’s met elkaar te vergelijken, maar het is ook spannend omdat je niet weet wat nou de beste keuze is. Iets waar in ieder geval veel mensen voor kiezen, is om een auto uit Duitsland te importeren. Met name veel Audi’s worden uit het land van onze oosterburen geïmporteerd.

Interessante prijzen

De belangrijkste reden voor het importeren van een auto uit Duitsland; de prijs. De meeste auto’s zijn in Duitsland een stuk goedkoper, puur doordat er veel minder belastingen in Duitsland op auto’s geheven worden. Mocht je een fraaie Audi in Duitsland zien staan, kun je er in principe zeker van zijn dat deze Audi relatief voordelig is. In vergelijking met een vergelijkbare Audi uit Nederland welteverstaan.

Ongekend veel keuze

Wil je een donkerblauwe Audi A6 met S-line pakket hebben? Kleine kans dat je zo’n auto in ons land gaat vinden. Grote kans dat je zo’n auto wél in Duitsland gaat vinden. In Duitsland is het aanbod van auto’s simpelweg een stuk groter. Iets wat onder andere met de volgende redenen te maken heeft:

– Duitsland is simpelweg een stuk groter. In het land zijn hierdoor veel meer Audi dealers te vinden, waardoor het aanbod van Audi’s in absolute aantallen een stuk groter is.
– Duitsland is het thuisland van Audi. In Duitsland strijdt Audi al jarenlang met onder andere Volkswagen, BMW en Mercedes om het grootste marktaandeel. Om dit marktaandeel te kunnen vergroten, moeten er simpelweg veel Audi’s voorhanden zijn. Veel auto’s vinden dan ook vanuit de fabriek hun weg naar één van de Audi dealers.

Luxe uitrusting

Veel van de Audi’s die je in Duitsland te koop ziet staan, beschikken over een luxe uitrusting. In Duitsland is het namelijk ‘heel normaal’ om allerlei opties op een Audi te selecteren. In Nederland willen veel mensen dit ook wel, maar is het gewoonweg niet altijd te betalen. Doordat de prijzen in Duitsland een stuk lager liggen, zijn de Duitsers in staat om de Audi’s rijkelijk aan te kleden. Daar geniet je dan ook van als je een Audi uit Duitsland gaat halen.

Verlengde garantieperiode

Wil je een Audi importeren uit Duitsland? Met het oog op de garantieperiode is dit een slimme keuze. Het is namelijk zo dat veel Audi’s in Duitsland uitgerust worden met een 5-jaar garantiepakket. In Nederland krijg je normaal gesproken slechts 2 jaar garantie op een nieuwe Audi. Door voor een Audi uit Duitsland te kiezen, ontvang je 3 jaar gratis garantie. De garantie die in Duitsland geldig is, gaat namelijk ‘gewoon’ mee naar Nederland als je de auto importeert!