Waarom is het een goed idee om te stoppen met roken?

0
854

Roken is een gewoonte die ons leven kan verteren als we er niet op het juiste moment mee stoppen. Als je het midden twintig of begin twintig doet, kan je lichaam de slechte invloed nog doen verdwijnen. Doe je dat niet, dan zal roken uiteindelijk jouw longen aantasten. Waarom is het een goed idee om te stoppen met roken?

Waarom is het een goed idee om te stoppen met roken?

Voortdurend roken zorgt voor onherstelbare schade aan de longen. Je kunt dit alleen voorkomen door te stoppen met roken. Als een roker de ene na de andere sigaret opsteekt kunnen er uiteindelijk longziektes ontstaan. Die zijn alleen met een intensieve behandeling tegen te gaan, maar dat is lang niet altijd mogelijk.

In kleine stappen stoppen met roken

Stoppen met roken is misschien niet populair onder rokers, maar het kan met kleine stappen. Helemaal stoppen met roken klinkt misschien geweldig, maar het is onmogelijk om het na een week of maand te doen. Beperk het aantal rookbeurten per dag, zodat je het lichaam minder schade toebrengt. Het idee om een verslavend product op te geven is een uitdaging, maar uiteindelijk pluk je er alleen maar de vruchten van. Dat geldt overigens ook voor een e-sigaret!

Hoe kun je stoppen met roken?

Wanneer je iemand bent die graag wil stoppen met roken, kun je kiezen uit honderden keuzes om hulp te krijgen bij je situatie. Maar je zult volhardend moeten zijn in je aanpak. Als je voortdurend omringd wordt door vrienden die op een bepaald moment graag roken, moet je uit die groep wegblijven. Jouw gezondheid gaat voor!

Tip: Ga om met niet-rokers

Probeer om te gaan met niet-rokende vrienden of ex-rokers, want zij zullen aanwijzingen geven over hoe je stopt met roken. Ze zorgen voor de nodige afleiding met andere activiteiten. Nogmaals, je hoeft niet onmiddellijk te stoppen met roken; in plaats van drie sigaretten per dag neem je er bijvoorbeeld nog maar twee of een, om het uiteindelijk helemaal af te bouwen. We wensen je veel succes met stoppen met roken!