Waarom is een masterclass koken ontzettend leuk?

0
1155

Sporten en koken is goed voor je gezondheid. Altijd al willen leren koken van een echte topchef? Kies dan voor een masterclass koken. Het is een ontzettend inspirerende en leerzame workshop. Je leert immers koken van de allerbesten. Een echte chef leert je de keuken te veroveren met geweldige tips en trucs.

Demonstratie van de topchef

Een masterclass koken bestaat voor een groot deel uit het luisteren naar de topchef. In een korte demonstratie vertelt hij of zij precies wat je moet gaan bereiden. Vervolgens ga je aan de slag met het recept. Vaak betreft de opdracht een 4 of 5 gangen menu. Onder het toeziend oog van de chef ga je meestal dan ook aan de slag in een groep. Je kookt samen met het team het gerecht aan een keukeneiland. Voor een geslaagde samenwerking is het dus belangrijk om de taken goed te verdelen.

Sfeervolle kookstudio

Alleen al de omgeving van een masterclass koken zorgt voor de nodige sfeer. Deze vindt vaak plaats in een kookstudio met overal potten en pannen. Bovendien vind je precies de ingrediënten en sauzen die je nodig hebt. Bij sommige masterclass krijg je zelfs een kookschort te leen. Zo waan je je voor even een topchef.

Geen stress

Een masterclass koken duurt meestal een uur of 2. De tijd in de keuken verloopt dan ook razendsnel. Maar de stress die je wel eens ziet in tv-programma’s is niet aanwezig. Deze kookcursus gaat er namelijk vooral om dat je plezier hebt, en iets leert.