Seniorenreizen met het juiste zorgaanbod

0
1202
senioren reizen

Vakantie is geen luxe, maar een noodzaak. Dit geldt ook voor senioren. Maar aangezien de ouderdom helaas met gebreken komt, is het belangrijk om seniorenreizen vinden die passende zorg aanbieden. Een dergelijke reis klinkt onbetaalbaar, maar gelukkig zijn er nog genoeg betaalbare seniorenvakanties. Soms is het zelfs mogelijk om een financiële tegemoetkoming te krijgen voor uw vakantieverblijf.

Waarom seniorenreizen boeken?

Als u op leeftijd komt, is het belangrijk om bij te blijven. Volg het nieuws, leer omgaan met een iPad en boek een seniorenvakantie voor de volgende ervaringen:

  • Prikkel uw nieuwsgierigheid. Het is belangrijk om ons te blijven verwonderen in het leven. Ongewone ervaringen houden de hersenen actief. In een andere omgeving ziet alles er nieuw en fris uit. Verwonder u over dat brutale vogeltje op het terras of over de barokke architectuur tijdens een excursie.
  • Maak nieuwe sociale contacten. In uw woonplaats heeft iedereen het druk met werk en gezin. Er is weinig tijd voor een praatje. In een vakantiehotel of tijdens een cruise, hebben vrijwilligers en andere vakantievierders altijd tijd voor een praatje of een diepgaand gesprek.
  • Leer iets nieuws. Een seniorenvakantie met dagactiviteiten biedt u de kans om een nieuwe hobby te ontwikkelen en samen met anderen bezig te zijn. Creativiteit stimuleert de hersenen en houdt ze jong.
  • Laat u verzorgen. Maak u geen zorgen over de lunch, uw medicatie of over hoe u uw bed uitkomt. In uw vakantiehotel of tijdens een vaartocht wordt alles voor u geregeld.
  • Geniet van het leven. Wees gelukkig en geniet van de luxe van complete verzorging. Na een geslaagde seniorenreis kunt u er voorlopig weer tegenaan!

Uw zorgbehoefte op vakantie

Heeft u nauwelijks of geen zorg nodig of is uw zorgbehoefte intensief? We onderscheiden verschillende niveaus:

Geen zorgbehoefte

U bent in goede gezondheid of u heeft een paar kwaaltjes waar u verder geen hulp bij nodig heeft. Toch is het fijn om te weten dat er gediplomeerde verpleegkundigen aanwezig zijn tijdens uw vakantie. Ook voor uw familie is dit een geruststellende gedachte.

Lichte zorgbehoefte

U krijgt thuis beperkte hulp met uw katheter, het aantrekken van steunkousen, wandelen, of het in en uit bed komen. Gediplomeerde vrijwilligers helpen u bij deze en andere lichte zorgtaken.

Intensieve zorgbehoefte

U kunt misschien niet meer alleen douchen of naar het toilet. Of u heeft bepaalde hulpmiddelen nodig omdat u niet meer kunt lopen of omdat uw ogen u in de steek laten. Gediplomeerde medewerkers verlenen alle nodige zorg tijdens uw vakantieverblijf. Wist u trouwens dat er speciale combinatie- en seniorenvakanties voor slechtzienden zijn in een hotel dat met geleidelijnen en braillenoteringen is aangepast?

Senioren met dementie

Ook voor senioren met dementie zijn er speciale zorgvakanties. De mantelzorgers gaan dan mee. Vrijwilligers ontlasten hen zo veel mogelijk, zodat mantelzorgers dubbel kunnen genieten.

Het juiste zorgaanbod op seniorenreizen

Om de juiste zorg te kunnen bieden, moeten de medewerkers geschoold zijn in de taken die ze verrichten. Ook moeten locaties en accommodaties aangepast zijn en moeten de juiste hulpmiddelen aanwezig zijn.

Gediplomeerde medewerkers en vrijwilligers

Veel verpleegkundigen die niet meer fulltime werken, kunnen het zorgen niet laten. Ze genieten van het verblijf en de vrolijke vakantiesfeer en komen dus graag helpen. Zo zijn er altijd genoeg medewerkers aanwezig om u een vakantie te bieden vol zorg en aandacht. 

Hulpmiddelen voor het juiste zorgaanbod

Rolstoelen, (til)liften en makkelijk verstelbare stoelen en bedden zijn maar een deel van de hulpmiddelen voor een intensieve verzorging. Bij de boeking van een seniorenreis wordt daarom uw zorgvraag in kaart gebracht om te zorgen dat we alle gewenste hulpmiddelen voor uw vakantie in huis hebben.

Keurmerk NBAV

De Nederlandse vereniging Beheer keurmerk Aangepaste Vakanties (NBAV) verricht toezicht op de aangesloten vakantie- en reisorganisaties. Als u een seniorenreis boekt bij een aangesloten organisatie, dan bent u verzekerd van een optimale kwaliteit.

Hoe ziet de dag eruit tijdens een seniorenvakantie?

Of u nu kiest voor een vaartocht of een verblijf in een vakantiehotel, er is altijd genoeg te beleven op verzorgde seniorenreizen.

Vakantiehotels

Het hele jaar door zijn er seniorenvakanties in aangepaste vakantiehotels waar senioren welkom zijn zonder of met een geringe of intensieve zorgbehoefte. Geef door wat uw zorgbehoeften en dieetwensen zijn. Er is drie keer per dag een maaltijd. Natuurlijk worden koffie en thee ook verzorgd. Er zijn elke dag gezamenlijke activiteiten en op zondag kunt u desgewenst een kerkdienst bijwonen. Er zijn excursies in de buurt en voor een wandelingetje met een vrijwilliger is natuurlijk ook altijd ruimte.

Vakantiecruise met zorgaanbod

Elke zomer zijn er vier vaarvakantieweken voor senioren op het schip de Prins Willem-Alexander. Mantelzorgers zijn ook welkom om te genieten van een zevendaagse vaart over de IJssel en andere wateren. De vaartochten voor senioren bieden uiteraard volledige verzorging, entertainment en meer dan voldoende gediplomeerde vrijwilligers.

Staat uw toekomstige vakantie hierbij? Boek dan ruim op tijd!