Handige tips om veilig de zomer door te komen

0
965

Zomertijd: een periode waarin het leven ongecompliceerd is. Dat betekent niet dat dat je geen voorzorgsmaatregelen hoeft te nemen wat betreft hitte en huidbescherming. Bij deze een aantal handige tips om veilig de zomer door te komen.

Tip 1: Drink voldoende

Voor veel mensen betekent de zomer: zwemmen, wildwatervaren, stand paddleboarden en ook verschillende andere activiteiten in het water. Het is zeer belangrijk, zelfs als je in het water blijft! Het is eenvoudig om tekenen van dorst te missen als je aan het zwemmen bent, dus zorg ervoor dat je veel water consumeert. Neem veel water mee als je ’s zomers op stap bent, en drink minstens 1.5 liter per dag.

Tip 2: Let op je lichaam

Wanneerje tijd buiten doorbrengt in de hitte, controleer dan regelmatig je lichaam en dat van de kinderen. Ze realiseren zich misschien niet dat ze oververhit raken. Denk eraan, zonnestralen zijn veel effectiever dan je denkt Zonnebrandcrème, zonnebrandcrème, zonnebrandcrème! Het gebruik van het dag-tot-dag is echt van vitaal belang, waar je ook woont.

Tip 3: Onderneem actie bij oververhitting

Wanneer jij of een andere persoon aanwijzingen van overhitting ervaart, volg dan deze acties:
Ga naar een ruimte met airconditioning. Als die keuze niet direct beschikbaar is, kies dan voor een trendy, schaduwrijke plek.
Drink veel water en andere vloeistoffen (sportdranken kunnen bijzonder nuttig zijn om de elektrolyten weer in evenwicht te brengen).
Ontdoe jezelf van strakke/onnodige kleding.
Spring onder de douche
Ijs koude handdoeken en verschillende andere afkoeling methoden moeten ook worden gebruikt.

Tip 4: Zwem veilig

Duiken in een indrukwekkende, verfrissende watermassa is heerlijk in de zomerperiode, maar je moet je ook concentreren op veiligheid. Is het zwembad schoon en veilig? En houd je kinderen altijd goed in de gaten!