Leef gezonder en gelukkiger met een dieet: handige tips

0
1466

Enige tijd geleden verdiepte het onderzoeksbureau TNS Nipo zich in de gezondheid van de gemiddelde Nederlander. Schrik niet van de cijfers uit het onderzoek. Maar liefst 12 procent van onze landgenoten blijkt te kampen met overgewicht. Bijna de helft is op dieet. Wat is een gezond dieet? Bij deze enkele tips.

De risico’s van overgewicht

Voor sommige mensen is het absoluut niet fijn om op de weegschaal te staan. Ze zijn ontevreden over hun gewicht en willen graag een paar pondjes kwijt. Overgewicht is namelijk zeer slecht voor je gezondheid. Zo loop je onder andere het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en een hoge bloeddruk. Dan hebben we het nog niet eens gehad over het risico op verschillende soorten kanker en gewrichtsklachten. Duizenden Nederlanders met overgewicht lopen het risico om door overgewicht jong te sterven. Misschien hoor je zelf ook bij deze groep. Steeds meer mensen belanden met overgewicht bij de dokter, met het gevolg dat voor iedereen de zorgpremie stijgt. Een slechte zaak dus!

De eerste stap van een nieuw leven

We geven toe dat afvallen niet bepaald een gemakkelijke taak is. Je zult namelijk je hele levensstijl moeten veranderen. Afvallen is een langdurig proces waarbij gezond eten en meer bewegen centraal staat. De eerste belangrijke stap in je nieuwe leven begint met het volgen van een dieet. Natuurlijk wil je wel een dieet volgen waarmee je veel resultaat boekt. Een dieet met de focus persoonlijke ontwikkeling en begeleiding is belangrijk. Dit betekent dat het de nadruk legt op je persoonlijke behoeften.

Iedereen profiteert van dit gezonde dieet

Dankzij het grote aanbod aan zeer gezonde dieetproducten kan elk persoon binnen afzienbare tijd flink afvallen. Je hebt onder andere de keuze uit verschillende dieetpakketten, dieetrepen, shakes en smoothies. Of geniet in plaats daarvan van gezonde snacks, proteïnerijke brood en crackers of misschien wel een glutenvrij toetje.

Streefgewicht bereiken zonder honger

Het persoonlijke aspect is niet de enige reden waarom het volgen van het Slanker Leven Plan je leven zal veranderen. Met het kiezen van een van de gezonde producten ga je namelijk de strijd aan tegen overgewicht. Maak bijvoorbeeld een geweldige start door eiwitrijk en koolhydraatarm te eten. Ondanks het feit dat je aan het diëten bent mag je namelijk nog best genieten van eten. Dit geeft natuurlijk een heerlijk gevoel, en een flinke dosis motivatie om door te gaan.

Afvallen door gezond eten en veel bewegen

Afvallen doe je niet alleen door een dieet te volgen. Het is geen wondermiddel waardoor je de rest van je leven slank blijft. Het is belangrijk dat je diëten combineert met veel beweging. Ga bijvoorbeeld regelmatig even naar de sportschool. Na verloop van tijd zul je merken dat bewegen nog hartstikke fijn is ook. Gezond eten en veel bewegen is de ideale formule om het ook na een dieet vol te blijven houden. Wedden dat je je binnen afzienbare tijd beter voelt?

Voordelen van een eiwitrijk en koolhydraatarm dieet

  • Door een eiwitrijk- en koolhydraatarme dieet ervaar je nooit een hongergevoel
  • Je boekt ontzettend snel resultaat, vaak ben je binnen twee weken al veel kilo’s
  • Door het afvallen zit je veel lekkerder in je vel en slaap je beter