Verzorgd uiterlijk

0
2318
uiterlijk

Heb je geen probleemhuid dan kun je kiezen uit heel veel verschillende verzorgingsproducten. Veel mensen proberen enkele merken en blijven dan bij het merk van de producten, die het beste resultaat geven. Dat hoeven niet altijd de duurste producten te zijn. Probeer het uit! Bij de verschillende drogisten, maar ook bij jouw apotheek krijg je gratis advies over de verzorgende producten en hun werking. Bij twijfel zal er altijd gekozen worden voor producten die (bijna) bij niemand bijwerkingen geven. Als je een verzorgingsproduct als cadeau wilt geven is een dergelijk product altijd een juiste keuze.

Puur natuur zonder bijwerkingen

Kijk kritisch naar de verzorgingsproducten die je gaat kopen. Lees op het etiket wat er allemaal in zit. Het gaat ten slotte om je huid en die wil je optimaal verzorgen. Belangrijk om te verzorgen zijn je handen en je gezicht. Deze zijn de hele dag blootgesteld aan de (buiten)lucht. Echter ook de onzichtbare lichaamsdelen voelen prettig aan als jij deze met enige regelmaat extra verzorgt, naast het in bad gaan en/of douchen. Jouw haren hebben ook de nodige verzorging nodig. De ene wast het haar twee keer per week, de ander dagelijks. Let er bij het kopen van shampoo op, voor welk haar deze geschikt is en hoe vaak je jouw haren daarmee probleemloos kunt wassen. Bij het kopen van verzorgingsproducten die puur natuur zijn, heb je de minste kans op irritatie bij een gevoelige huid.

De meest gebruikte verzorgingsproducten

De meest gebruikte verzorgingsmiddelen zijn: shampoo, conditioner, deodorant, dagcrème, nachtcrème, bodylotion, tandpasta en handzeep. Voor al deze producten geldt dat je er niet onnodig veel van hoeft te gebruiken om een goed resultaat te behalen. Het is verspilling van het product en jouw geld, wees zuinig in het gebruik! Van sommige genoemde producten zijn grootverpakkingen een stuk voordeliger. Daarnaast is het aan te raden de aanbiedingen van de huidverzorgingsproducten in de gaten te houden. Bijna alle producten zijn lang houdbaar (let er op bij aankoop), dus wat houdt je tegen om te profiteren van de actie 3 halen 2 betalen? Deze aanbiedingen zijn vaak te vinden bij tandpasta en deodorant. Ook bij handzeep is het de moeite waard om op de prijs van de grootverpakking te letten. Een kleine flacon is vaak snel leeg. Er zijn ook voordelige navulverpakkingen te koop. Ook dat is vaak een stuk voordeliger en ook niet onbelangrijk, je belast het milieu minder met afval. Een stuk handzeep is ook een mogelijkheid en je zult er langer mee doen, maar het is minder hygiënisch in het gebruik.