Waarom vouwwanden steeds vaker worden gebruikt

0
1120

Je ziet ze in steeds meer woningen voorbijkomen; vouwwanden. Haast elke architect neemt ze in zijn of haar ontwerpen mee. Maar waarom zijn vouwwanden ineens zo populair geworden? In deze blog leer je precies het antwoord op deze vraag kennen. Daardoor ontdek je zelf ook of vouwwanden een toevoeging voor je woning zijn.

Voor architecten erg interessant

De eerste reden waarom vouwwanden in trek zijn, heeft te maken met de huidige generatie aan architecten. Deze vinden vouwwanden namelijk erg mooi en functioneel voor een woning. Zo zijn ze bijvoorbeeld ruimtebesparend. In combinatie met aluminium ramen en steel look aluminium binnendeuren, vormen deze wanden een prachtig, eigentijds geheel. Daardoor zijn ze dan ook in veel nieuw gebouwde panden te vinden. Architecten zijn de trendsetters van de woningbouw. Wanneer zij dit type wanden veelal toepassen, is het ook zeker geen wonder dat vouwwanden momenteel helemaal in zijn.

Nieuwe materiaal

Aluminium is een vrij nieuw materiaal in de woningbouw. Maar het is in razend tempo toegenomen in populariteit. Het neemt tegenwoordig vaak de plaats in van hout of kunststof. Doordat aluminium erg sterk en zeer licht is, is het een ideaal materiaal voor bewegende elementen, zoals ramen, deuren en vouwwanden. Tijdens het ontwerp van een vouwwand biedt dat dus veel meer mogelijkheden. De minimalistische afwerking van metalen vouwwanden zorgt ervoor dat vouwwanden er ineens strak uitzien. Het aluminium zorgt ervoor dat het mechanisme perfect werkt en gemakkelijk te bedienen is. Een belangrijke factor die bijdraagt aan de populariteit van vouwwanden.

Een gevoel van vrijheid

Een andere reden dat de populariteit van vouwwanden verklaart, is dat ze je een gevoel van vrijheid geven. Bij de meeste deuren met ramen is er maar een beperkte manier waarop je de deur open kunt doen. Daardoor heb je nooit een volledig vrije doorgang naar de tuin. Maar met de juiste vouwwanden is ineens de volledige wand verdwenen. Daardoor heb je ineens een onbeperkte doorgang naar de tuin of een andere ruimte in huis. Het is dan ook geen wonder dat dit gevoel van vrijheid velen mensen overstag laat gaan om vouwwanden te installeren.

Eindelijk wat anders

Tevens kiezen veel mensen voor vouwwanden doordat het design compleet anders is. Normaliter zijn de deuren die je woning met de tuin verbinden klassieke deuren met een raam of schuifdeuren. Weinig keuze en variatie dus. Vouwwanden zijn dus de verfrissende nieuwkomer op dit vlak. Het revolutionaire design zorgt ervoor dat je huis ineens een vleugje extra persoonlijkheid krijgt.

Ineens een nieuwe ruimte

Tot slot zijn vouwwanden ook in trek doordat je met deze soorten deuren ineens een haast nieuwe ruimte hebt gecreëerd. Doordat je een volledig vrije doorgang hebt met vouwwanden, is er plotseling geen obstakel tussen de tuin en je woning of tussen twee ruimtes. Dit is vooral handig in de warme dagen of wanneer je veel mensen over de vloer hebt. Zo heb je groepjes die binnen zitten en toch niet afgezonderd zijn van mensen die in jouw tuin zijn. Op deze manier wordt jouw woning ineens een stuk gezelliger.