Welke excursies op Bali mag je echt niet missen?

0
837

Wil je graag op reis na de zomer? Dan is een vakantie op Bali zeker aan te raden. Op deze plek moet je zeker een paar excursies ondernemen. Wie weet staan er wel een aantal op het programma van je rondreis over het eiland. Het aantal mooie excursies op Bali is er eigenlijk teveel om op te noemen. Het eiland kent tientallen natuurlijke, culturele en historische hoogtepunten. Zo zijn onder andere het Ubud Monkey Forest en Goa Gadja absolute aanraders. Ook een bezoek aan prachtige dorpjes zoals Ubud, Sanur en Candidasa is absoluut de moeite waard.

Ubud Monkey Forest

Een van de meest onvergetelijke excursies op Bali is het Ubud Monkey Forest. Het is namelijk een schitterend natuurreservaat en tempelcomplex in de zuidoost-Balinese stad Ubud. Bijna nergens vind je zoveel natuurschoon als op deze plek. Het is dan ook een zeer populaire toeristische attractie met maar liefst 115 verschillende boomsoorten. De Indonesische naam voor het Hindoeïstische complex is schitterend en een beetje mysterieus, namelijk ‘Mandala Suci Wenara Wana’. Het is de verblijfplaats van tientallen Makaken. Deze nieuwsgierige apen vinden de honderden toeristen in het park zeer interessant. Het is overigens verstandig om de apen niet te aaien en wilde bewegingen te maken. Ze voelen zich namelijk snel bedreigd en gaan bijten. Wel kun je ze eventueel uit je hand laten eten. Het is alleen belangrijk dat de apen zelf naar je toekomen.

De heiligdommen van Ubud

Na een bezoek aan het Ubud Monkey Forest zou je de stad Ubud zelf kunnen bezoeken. Dit mooie dorpje is namelijk zeker een excursie waard. Zo kun je in de hoofdstraat ‘Jalan Raya Ubud’ naar hartenlust winkelen in een van de leuke kunstwinkeltjes. Of breng een bezoek aan het indrukwekkende Gunung Kawi heiligdom. Dit is een schitterend archeologisch tempelcomplex aan de rivier De Pakerisan. In de 11e eeuw werd de beeldschone tempel in een berg uitgehakt. Bewandel de trappen van het tempelcomplex en bewonder overal de mysterieuze tempels. Geniet ondertussen van het uitzicht over het indrukwekkende regenwoud. Tegen een kleine vergoeding kun je eventueel aan de westkant van de rivier een heerlijk bad nemen in een natuurlijke zwemvijver.

Geniet van het waterparadijs van Candidasa

Tientallen toeristen verblijven tijdens hun zonvakantie op Bali in het mooie dorpje Candidasa. Ze vieren meestal vakantie in een van de luxe vakantieresorts. Candidasa is dan ook een van de hoogtepunten van Bali, en zeker een excursie waard. Breng bijvoorbeeld een zonnig dagje door het strand van ‘Pasir Putih’. In het poederzachte zand kun je even heerlijk ontspannen. Of wie weet onderneem je liever een aantal sportieve activiteiten. De zee leent zich prima voor een groot aantal spectaculaire watersporten. Daag jezelf bijvoorbeeld uit tijdens het kanoën of zeilen, of verken de schitterende onderwaterwereld van Bali. Niet voor niets komen duikers uit de hele wereld naar het strand en de zee van Candidasa. Na een dagje strand zou je de taxi kunnen pakken naar Tirtanga, ongeveer 18 kilometer van Candidsa. Deze plek staat namelijk bekend om een schitterend waterpaleis met een koninklijke uitstraling.