Wil je graag bloggen? Zo word je succesvol

0
658

Bloggen is een steeds populairdere manier geworden voor mensen om hun gedachten, meningen en ervaringen met anderen te delen. Mensen kunnen zichzelf uiten in blogs en gesprekken voeren met andere bloggers, of gewoon lezen wat anderen zeggen over bepaalde onderwerpen. Misschien wil je zelf ook wel gaan bloggen. Bij deze een aantal handige tips

Tip 1: Kies een goede naam

Er zijn een heleboel dingen die je moet doen voordat je je eigen blog kunt beginnen. Ten eerste moet je een goede naam kiezen. Kies bij voorkeur een korte, pakkende naam. Dit is tevens het moment waarop je beslist wat voor soort blog je wilt maken. De naam moet duidelijk maken waar de blog over gaat.

Gratis of toch betaald?

Daarnaast moet je overwegen of je een gratis blogdienst wilt gebruiken of wil betalen voor een website. Heb je niet veel tijd om aan jouw blog te besteden? Dan kun je het beste een gratis blogdienst overwegen.

Kies een goede aanbieder

Zodra je je blog hebt gehost, moet je je aanmelden voor een account bij een dienst als WordPress.com of Blogger.com. Wanneer je je aanmeld voor een account, krijg je toegang tot alle functies van jouw blog, inclusief de mogelijkheid om foto’s en video’s toe te voegen. WordPress is een zeer populaire plek om een blog te beginnen. Het biedt allerlei mogelijkheden, bijvoorbeeld door middel van plugins.

Kies een abonnement dat bij je past

Bij de meeste aanbieders heb je de keuze uit verschillende abonnementen. Laat de keuze voor een abonnement afhangen van jouw wensen. Wil je een uitgebreide blog dat veel ruimte nodig heeft? Dan kun je beter een iets duurder abonnement nemen.

Wanneer ontstond bloggen?

Bloggen bestaat al sinds de jaren 80. De allereerste blog uit de geschiedenis was Links.net. Het werd in 1994 door de toenmalige student Justin Hall gecreërd als een plek om zijn schrijfsels te publiceren. Deze site droeg de naam ‘Justin’s Home Page’ en bestond volledig uit korte berichten en linkjes naar artikelen die hij interessant vond. Je kunt de blog nog steeds bekijken. Echt een stukje geschiedenis!

Groei van het aantal blogs

Sinds 1994 uitgegroeid tot een enorme industrie met miljoenen blogs die elk jaar worden gemaakt. Er zijn veel verschillende soorten blogs: persoonlijke blogs, zakelijke blogs, nieuwsblogs, sportblogs, muziekblogs en nog veel meer. De grootste trend op dit moment is dat meer mensen blogs gebruiken om in contact te komen met een breed publiek. Ze delen daarbij hun persoonlijke verhalen, zoals reiservaringen of ervaringen met het ouderschap. Misschien heb jij ook wel de behoefte om van je af te schrijven. We wensen je alvast veel succes met het opzetten van je blog!