Zo vind je geschikte stoelen voor jouw eettafel!

0
2128
eettafel met stoelen

Ben je uitgekeken op jouw eettafel en de bijbehorende stoelen? Dat kan verschillende redenen hebben. Mogelijk gaan de tafel en stoelen al jarenlang mee en wil je wel gewoon eens iets anders. Het kan echter ook zijn dat de tafel nog prima is, maar je de stoelen niet mooi vindt. In beide gevallen moeten er andere stoelen voor bij jouw eettafel komen. De meeste mensen denken dat dit niet zo lastig is. Op zich logisch, want het aanbod is vandaag de dag natuurlijk ontzettend groot. Dit maakt het er echter juist lastiger op om geschikte stoelen voor bij jouw eettafel te vinden. Lukt het jou ook maar niet om mooie stoelen te vinden? In onderstaande tekst helpen wij jou om geschikte stoelen voor bij jouw eettafel te vinden!

Wat vind je zelf mooi?

Eetkamerstoelen zijn er tegenwoordig in allerlei afmetingen, vormen en kleuren. Er zijn ongetwijfeld stoelen waar je direct nee op zegt. Je komt vast en zeker ook stoelen tegen die je wel mooi vindt, maar waar je niet direct verliefd op wordt. Ga daarom ook nooit direct op jacht, maar bepaal eerst wat je zelf mooi vindt. Dit maakt het een heel stuk makkelijker om een keuze te maken. Begin bijvoorbeeld eens met het zoeken naar stoelen op het internet. Ben je fan van designstoelen voor aan jouw eettafel? Neem dan bijvoorbeeld eens een kijkje bij het merk Hay. Uiteraard zijn er nog veel meer websites waar je inspiratie op kunt doen voor wat betreft eetkamerstoelen. Verzamel de mooie stoelen en maak hier eventueel een moodboard van. Dit helpt jou bij het kiezen van geschikte stoelen.

Welke vorm heeft de eettafel?

Blijft jouw huidige eettafel aan boord? Of heb je reeds een nieuwe tafel gekocht maar zoek je alleen nog geschikte stoelen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de vorm van een tafel tijdens jouw zoektocht. Ook de afmetingen van de tafel moet je zeker in jouw achterhoofd houden. Het belangrijkste is altijd dat je een goede verhouding vindt tussen de afmetingen van de tafel en het aantal stoelen. Heb je een grote, rechthoekige tafel? Kies er dan niet voor om hier slechts vier stoelen aan te plaatsen. Een groot deel van de tafel blijft zo ongebruikt. Bovendien oogt het wat leeg en ongezellig wanneer je zo weinig stoelen aan een grote eettafel hebt staan. Denk dus goed na over het aantal stoelen dat je aan jouw eettafel wilt hebben.

Heb je genoeg ruimte voor stoelen?

Sommige mensen hebben betrekkelijk veel ruimte rondom hun eettafel. Dit geldt echter niet voor iedere woning. Woon je wat kleiner? Dan heb je misschien niet de mogelijkheid om veel stoelen rond jouw tafel te plaatsen. Je kunt ervoor kiezen om de tafel met één zijde tegen de muur te plaatsen. Op deze manier bespaar je immers behoorlijk wat ruimte. Je kunt er echter ook voor kiezen om niet alleen stoelen aan de eettafel te plaatsen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een bankje tegen de muur te zetten. Zodoende kun je toch de volledige tafel benutten. Bovendien is een bankje aan jouw eettafel ook nog eens helemaal van deze tijd. Heb je niet genoeg ruimte voor stoelen? Bedenk dan een creatieve oplossing waardoor je jouw tafel toch volledig kunt gebruiken.

Bedenk wat het mag kosten

De prijzen van eetkamerstoelen lopen tegenwoordig behoorlijk uiteen. Je kunt stoelen kopen voor een paar tientjes, maar ook voor een paar honderd euro. De kans is aanwezig dat je de goedkope stoelen niet mooi vindt. In dat geval ga je natuurlijk verder kijken. Je komt ongetwijfeld ook stoelen tegen van een paar honderd euro. Dit vind je misschien wel weer wat teveel van het goede. Bedenk daarom van tevoren ook hoeveel je uit wilt geven aan eetkamerstoelen. Heb je best wat geld over voor een mooie eetkamerstoel? Dan zijn de stoelen uit de Hay AAC serie mogelijk wel iets voor jou. De kans bestaat echter dat je dit toch wel wat te duur vindt voor eetkamerstoelen. Geen probleem, want er zijn ook stoelen die aanzienlijk goedkoper zijn en er ook fraai uitzien. Wanneer je een prijs per stoel in je hoofd hebt, wordt het vinden van een geschikte stoel veel makkelijker. Je kunt namelijk flink filteren in het aanbod. Desondanks blijven er nog genoeg opties over.

Lees ook: een budgetproof interieur met deze tips

Neem de tijd

Een eettafel zonder stoelen is natuurlijk niet bepaald handig. Veel mensen willen dan ook zo snel mogelijk stoelen voor aan hun eettafel kopen. Wij raden je echter aan de tijd te nemen. Doe dit zeker wanneer je de perfecte stoel wilt vinden. Bezoek verschillende woonwinkels en zoek ook vooral op het internet. Op deze manier doe je inspiratie op en wie weet loop je wel een mooie stoel tegen het lijf.. Heb je een mooie stoel gevonden? Koop deze dan niet direct, maar denk er altijd even een tijdje over na. Blijf in de tussentijd vooral zoeken, want misschien kom je wel een eettafelstoel tegen die je veel mooier vindt. Geduld is een schone zaak, daar kom je vast achter tijdens jouw zoektocht naar geschikte eettafelstoelen!