Wat zijn de interieurtrends van het najaar?

0
886
gezellige woonkamer inrichting

Niets is zo veranderlijk als het weer, behalve dan misschien de mode. Nu het nieuwe seizoen aanbreekt is het tijd voor nieuwe kleuren in huis. Na de zomer hebben we behoefte aan knusheid in huis, en de interieurtrends spelen hier mooi op in. Vul je huis met warme accessoires zoals kussens en dekentjes, en gebruik de kleuren van het seizoen. Wat zijn de nieuwste trends voor je interieur, en hoe zorg je ervoor dat je meubelen tegen elke trend bestand zijn? We vertellen het je in dit artikel.

Knusheid in huis

Hoe lekker is het om thuis te komen in een knus huis? Als je je woonkamer op de juiste manier inricht zorg je ervoor dat je je er heerlijk geborgen voelt in de donkere maanden. Maar hoe pas je je interieur snel op een nieuwe trend aan? Je hoeft je oude meubelen niet meteen de deur uit te doen. Met een setje nieuwe kussenslopen kun je bijvoorbeeld je bank een volledig nieuw karakter geven. Ook met accessoires zoals vazen, decoratieve elementen en sierlichtjes geef je je interieur een boost. Echt toe aan iets nieuws? Probeer de indeling van je woonkamer eens te veranderen door bijvoorbeeld de tafel in een andere richting te zetten of de zithoek en de eethoek van plaats te laten wisselen.

Breng de warmte naar binnen

De koude, korte dagen staan voor de deur, waardoor het prettig is de warmte naar binnen te halen. Dat doe je niet alleen door de kachel een graadje hoger te zetten, maar krijg je ook met goed design voor elkaar. Kies bijvoorbeeld voor warme kleuren zoals rood, oranje en geel. Om de kleuren van je interieur te bepalen kun je één primaire kleur kiezen en daar een aantal complementaire secundaire kleuren bij zoeken. Ook kun je kiezen voor meubelen die van zichzelf al een warme uitstraling hebben. Dat doe je bijvoorbeeld met meubelen van hout. Het mooie is dat deze ook nog eens trendvast zijn, omdat hout in elk interieur past. Mangohout is een voorbeeld van een materiaalsoort met een prettige uitstraling. Mangohout onderhoud is daarnaast een fluitje van een cent, waardoor je meubel lang meegaat.

Een blikvanger in de woonkamer

Ben je toch toe aan nieuwe meubelen, dan zijn er genoeg modetrends waar je op in kunt spelen. Mangohout is de laatste jaren bijvoorbeeld steeds populairder geworden. Dat komt omdat het duurzaam en stijlvol is. Omdat het een natuurproduct is zal het daarnaast niet snel uit de mode gaan. Wist je dat mangohout ook in een zwarte uitvoering beschikbaar is? Mangohout black heet dat. Een stijlvol zwart dressoir is bijvoorbeeld een prachtige blikvanger voor in de woonkamer. Omdat zwart een neutrale kleur is kun je het met kleurrijke accessoires in elk seizoen een nieuwe look geven. Op die manier maak je je huis tijdloos.