Wat zijn de beste uitgaansgelegenheden van Eindhoven?

0
2402

Reizen is leerzaam, maar soms is het ook fijn om in Nederland te blijven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een weekendje Eindhoven? Het Stratumseind is waarschijnlijk het bekendste uitgaansgebied van Eindhoven, een stad in het zuiden van Nederland. Jongeren uit het hele land gaan hier naartoe voor een onvergetelijke avond van eten, dansen en drinken. Is het toch te druk voor je? Gelukkig zijn er ook nog andere leuke uitgaansgelegenheden in Eindhoven. Lees onze tips en verken deze stad!

Vermaak in de buurt van het station

Zoals de naam al suggereert, ligt het Stationsplein vlakbij het Centraal Station. Eigenlijk staat het er recht voor. Je vindt er een aantal geweldige restaurants, terrassen en grand café’s. Dus zorg ervoor dat je een vriend uitnodigt voor een drankje! Je kunt ook naar de Dommelstraat lopen, een zijstraat van het Stationsplein. Door de geweldige sfeer lijkt het alsof je Zuid-Europa bezoekt! De bars en restaurants hebben een intieme sfeer en iedereen is er vrolijk. In de omgeving van de Dommelstraat kunt u ook het culturele centrum ‘de Effenaar’ bezoeken.

Marktplein: hart van de stad

U vindt de Markt in het hart van de stad. Het is een geweldige plek om te zijn, vooral in de zomer. De grand café’s van het Marktplein zijn zeker een bezoek waard, en we mogen ook Holland Casino niet vergeten. Het kan wel even duren om een plekje te vinden om te zitten, want het kan er erg druk zijn in bars en restaurants.

Stratumseind: meer dan 50 cafés

Eindhoven is niet compleet zonder Stratumseind. Het heeft een zeer lange straat met cafés, tot wel 50! Je kunt hier ook lunchen of dineren, als je wilt. Ze zijn zelfs ’s nachts open. Stratumseind is perfect voor mensen die klaar zijn om te feesten!

De Bergen: ouder deel van Eindhoven

Als je van het oudere deel van Eindhoven houdt, is een gebied genaamd ‘De Bergen’ de plek waar je moet zijn. De cafés hier trekken veel artistieke mensen aan. Ook in de winkels is het artistieke aspect te zien. Naast bars en restaurants heeft ‘De Bergen’ ook een aantal interessante speciaalzaken, boekwinkels en galeries. Alle winkels liggen op slechts enkele minuten afstand van het Wilhelminaplein en het hart van het centrum.

Ontdek nieuw talent op het Wilhelminaplein

Het Wilhelminaplein is een geweldige plek om zich te vermaken. Hier zijn vaak live-optredens te vinden. Misschien ontdek je wel een nieuwe zangeres in een van de traditionele kroegen hier. In de zomer is de sfeer op het Wilhelminaplein geweldig, dankzij het vermaak buiten.