Jezelf optimaal ontplooien? Dan is een baan bij de overheid het voor jou

0
3497
werken bij de gemeente

Je doet er goed aan je eens te verdiepen in een dynamische baan bij de overheid als jij een ervaren professional bent die toe is aan een nieuwe uitdaging. Er is volop werkgelegenheid bij de overheid en bovendien kun je daar van betekenis zijn voor de maatschappij. Daar komt bij dat je er een enorme variatie aan werkgebieden vindt. Zo is men binnen de werkvelden Omgeving & Recht, Sociaal Domein, Zorg en Wonen, voortdurend op zoek naar gemotiveerde mensen. Je vindt er functies op ieder niveau en in allerlei geledingen: adviserend, beleidsmatig, ondersteunend en uitvoerend. De functies bieden je volop kansen om jezelf te ontplooien en verder te ontwikkelen, en variëren van jurist, inkomensconsulent en woonconsulent tot jeugdhulpverlener en bouwinspecteur.

Raak je enthousiast door de veelzijdigheid die de overheid je biedt? Lees dan nog even verder en maak alvast kennis met de interessante gemeentebanen van WMO-consulent en inkomensconsulent.

Uitdagende baan

Ben je op zoek naar een uitdagende baan met thuiswerkmogelijkheden, vind je het leuk om cliënten op weg te helpen met uitkeringen en andere voorzieningen, en ben jij thuis in de sociale wet- en regelgeving? Grote kans dat de functie van inkomensconsulent bij een gemeente iets voor jou is. Als inkomensconsulent behandel je aanvragen in het kader van de Bijzondere Bijstand en de Participatiewet en ben je verantwoordelijk voor het beoordelen van de rechtmatigheid van uitkeringen. Daarnaast behoren herindicaties, maatregelen en terugvorderingen tot je takenpakket. Ook onderhoud je het contact met de collega’s binnen de gemeente, instanties en cliënten.

Inkomensconsulent bij een gemeente

Beschik jij over een afgeronde HBO-opleiding op juridisch gebied en heb je meerjarige werkervaring als inkomensconsulent bij een gemeente? Dan is het voor jou absoluut de moeite waard om te solliciteren op een van de vele beschikbare inkomensconsulent-vacatures, in het bijzonder als je eraan gewend bent om cliënten correct te woord te staan en samen met jouw team goede resultaten weet te behalen. Daarnaast weet je de wet- en regelgeving zowel mondeling als schriftelijk goed te verwoorden richting de cliënt. Ook weet je een grote caseload perfect te beheren en houd je het hoofd koel in het geval dat zich een spoedprocedure voordoet.

Elke dag van betekenis

Een andere interessante functie bij de overheid waarbij je elke dag van betekenis bent, is die van WMO-consulent. Binnen deze baan ben je verantwoordelijk voor het adviseren, indiceren en selecteren met betrekking tot aanvragen WMO. Je behandelt aanvragen die gaan over persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, rollen en vervoer, complexe woningaanpassingen en begeleiding. Als WMO-consulent bestaan je belangrijkste taken uit: het zelfstandig doen van (her)indicaties door middel van huisbezoeken, het zelfstandig afhandelen van aanvragen en meldingen voor uiteenlopende WMO-voorzieningen en het schakelen en overleggen met externe partners zoals leveranciers en zorgaanbieders. Daarnaast houd je je bezig met het verrichten van administratieve werkzaamheden in gemeentelijke systemen en het opstellen van beschikkingen en rapportages.