Wat zijn de favoriete kampeerlanden van Nederlanders?

0
1047

Nederlanders zijn dol op kamperen. Maar welke kampeerlanden zijn nu de onbetwiste favoriet? Speciaal voor jou doken wij in de wondere wereld van het kamperen. Ben je al nieuwsgierig naar de favoriete kampeerlanden van Nederlanders? Lees dan snel verder!

De onbetwiste nummer 1: Frankrijk

Al jaren is Frankrijk de onbetwiste nummer een wanneer het gaat om de favoriete kampeerbestemming onder Nederlanders. Alleen al de rit naar het land toe is schitterend. Onderweg rij je door prachtige streken als Auvergne, Bourgogne en de Champagne. De mooie heuvels en eindeloze wijnvelden geven een romantische aanblik.

2 – Italië

Ook mooi is Italië, de nummer twee in de lijst van kampeerlanden. De regio Toscane is er bijvoorbeeld echt een aanrader wanneer je droomt van een kampeervakantie in Italië. Na Frankrijk en Italië volgen als favoriete kampeerlanden Spanje, Duitsland, Kroatië en Slovenië. Kroatië wint onder toeristen steeds meer aan populariteit. Steeds meer mensen ontdekken namelijk prachtige steden als Porec en Pula en de adembenemende Plitvice meren.

Gaan en staan waar je wil

Europa telt een groot aantal populaire kampeerlanden. Honden zijn er soms ook welkom. Wat ze allemaal gemeenschappelijk hebben is het gevoel van vrijheid dat je ervaart tijdens het kamperen. Met de auto rij je namelijk langs natuurschoon en prachtige plaatsen die je met een vliegtuig mist. Het gevoel van vrijheid is onder kampeerders dan ook een belangrijke reden om er op uit te gaan. Elke dag kun je helemaal zelf beslissen wat je doet. Zo is het bijzonder leuk om de omgeving te verkennen met de fiets, mountainbike of boot. Bij de meeste campings zijn deze vervoermiddelen goedkoop te huren. Er is dan niets gezonder dan frisse buitenlucht. Kamperen is de ideale manier om de natuur in alle vrijheid te ontdekken. Eindelijk even tijd voor jezelf

Tijdens een kampeervakantie kun je even heerlijk ontspannen

Op de camping of met een tentje in de vrije natuur heb je namelijk de vrijheid om te gaan en staan waar je wil. Voor iedereen is het soort ontspanning op vakantie weer anders. Veel mensen vinden het bijvoorbeeld geweldig om te fietsen- of wandelen in de omgeving. Of misschien heb je eindelijk tijd voor je grote stapel leesboeken. Het geeft een heerlijk gevoel om even geen verplichtingen aan je hoofd te hebben. Luxe campings Kamperen heeft nog steeds een vrij eenvoudig imago. Je stalt de caravan op een bepaalde plek, en bent klaar om vakantie te gaan vieren.

Waarom een tent in plaats van een caravan?

Nog eenvoudiger dan een caravan is het plaatsen van een tent. Tegenwoordig is dit niet meer de enige manier om te kamperen. Zo zijn er steeds meer campings die luxe faciliteiten aanbieden. Denk aan campings met wellnescentra, waar het personeel je even flink in de watten ligt. Ook kom je op sommige campings grote supermarkten tegen. Het kleine campingwinkeltje is in dat geval passé. Aan de andere kant heeft het natuurlijk ook zijn charme om uit een beperkt aantal producten te mogen kiezen