Wat verklaart de Bitcoin koersexplosie?

0
1325

De waarde van Bitcoin neemt alsmaar toe. Dit toont aan dat de Bitcoin-markt aan het exploderen is. Bovendien zijn verschillende Bitcoin-portemonnees met 25% of meer gegroeid. Verschillende grote Bitcoin-beurzen zien zelfs een groei met dubbele cijfers, misschien zelfs een verdrievoudiging in waarde. Wat verklaart de Bitcoin koersexplosie?

Reden 1: Het is gedecentraliseerd

Omdat Bitcoin gedecentraliseerd is, heeft het Bitcoin-netwerk geen sterke centrale controle over de omvang van de gebruikers. Bovendien kunnen externe partijen, zoals banken en financiële instellingen, zich niet bemoeien met transacties. Veel mensen die graag anoniem en zonder bemoeienis transacties willen verrichten vinden dat een groot voordeel.

Reden 2: Transactiekosten

De kosten voor een transactie met Bitcoin liggen meestal rond de 10 sat en kunnen oplopen tot 100 sat voor transacties op hoog niveau. De kosten om Bitcoin te versturen om een rekening te betalen of een credit card is minder dan 1 cent. Dit is een van de redenen voor zijn populariteit. De kosten om Bitcoin te versturen om te betalen naar een ander Bitcoin-adres zijn echter veel duurder, net als het kopen en verkopen van Bitcoins. Desondanks is een betaling met Bitcoin goedkoper en sneller dan een transactie met de bank.

Reden 3: Het neemt in waarde toe

Er zijn stimulansen voor mensen om in Bitcoin te investeren, zelfs vanuit het perspectief van Wall Street. Zo heeft Bitcoin heeft de prettige eigenschap om over de lange termijn n waarde toe te nemen. Daardoor denken veel mensen die Bitcoin kopen niet aan verkopen.

Reden 4: Het is veilig

Veiligheid om ons heen is vandaag de dag belangrijk voor ons en in de wereld van Bitcoin zijn dat de identiteiten en fondsen van de gebruikers. Bitcoin maakt gebruik van de blockchain, een zeer beveiligd netwerk. Het wordt namelijk beveiligd door crypto, een codetaal die transacties onleesbaar maakt voor derden.