Zin in lekker eten? Dit zijn de 5 grootste eettrends van 2023

0
680

Lekker eten is onmisbaar in ons leven. Sterker nog: het is noodzakelijk om te kunnen leven. Voedsel voorzoet de mens immers van voedingsstoffen. En wie houdt er nu niet van lekker uit eten? Speciaal voor jou hebben we de grootste eettrends van 2023 op een rijtje gezet. Lees snel verder als je lekkere trek hebt!

1 – Mocktails

Laten we beginnen met de mocktail. Dit is een heerlijk feestdrankje zonder alcohol. Het is combinatie van vruchtensap en de smaak van cocktails zonder de effecten van alcohol. En we hebben goed nieuws voor je: het is een echte trend in 2023! Steeds meer mensen kiezen namelijk voor alcohol-vrije drankjes. Handig, want dan er is altijd wel iemand de bob!

2 – Champignons

Champignons een trend? Jazeker! Steeds meer mensen kiezen voor dit caloriearme voedingsproduct omdat het een grote voedingswaarde heeft. Champignons vormen dan ook een uitstekende aanvulling op een gezond dieet. Ze zijn uiterst gezond en bevatten talloze voedingsstoffen die ons lichaam hard nodig heeft om goed te functioneren. Bovendien kun je champignons zo vaak eten als je maar wilt. Ideaal als je op een gezonde manier wil afvallen. Wist je dat witte champignons meer voedingsstoffen bevatten dan bruine champignons. In de eerste variant zit namelijk meer vitamine C per 100 g dan bij de tweede variant.

3 – Yaupon thee

Misschien heb je er nog nooit van gehoord: Yaupon thee. Het is een cafeïne producerende hulststruik die je tegenkomt in het zuiden van de Verenigde Staten. Het is overigens geen nieuwe plant, want inheemse stammen uit Amerika gebruiken het al decennia. Destijds diende het vooral als medicinale thee. Voor vel mensen is de milde en aardse smaak echter nieuw en verrassend lekker. In 2023 zal Yaupon steeds meer worden gebruikt in drankjes. Je gaat het zeker terugzien op het menu van restaurants.

4 – Pasta gemaakt van groenten

Pasta wordt gemaakt van graan. We weten allemaal dat dit een van de basiselementen is van een gezond dieet. Daar vallen ook groenten, fruit, vis en gevogelte onder. Eet voldoende gezonde producten om je fitter en gezonder te voelen. Bovendien verklein je er het risico op hart en vaatziektes mee. Pasta helpt soms tegen maagproblemen en te darmen (met name de koude variant).

5 – Avocado-olie

Avocado-olie is licht, fris en boterachtig van smaak. Bovendien is het perfect voor het manieren van vlees, zeevruchten en groenten. En dat niet alleen, want avocado olie helpt ook nog eens bij het afvallen omdat het veel enkelvoudig onverzadigde vetten en oliezuur bevat. Avocado-olie is olie geperst uit de avocadovrucht en heeft een neutrale smaak. Daardoor kun je het in allerlei gerechten gebruiken. Dit maakt het een populair ingrediënt voor 2023. De smaak is heerlijk en het bevat minder vetten. Hoe fijn!