Hoe wis je jouw zoekgeschiedenis op verschillende internetbrowsers?

0
2198

In een internetcafé of op een openbare plek is het niet fijn dat andere personen je internetgegevens kunnen bekijken. Gelukkig is er een mogelijkheid om de zoekgeschiedenis te wissen. De manier waarop is afhankelijk van de browser die je gebruikt. De zoekgeschiedenis wissen verloopt bij Internet Explorer bijvoorbeeld weer anders dan bij Chrome of Safari. Overeenkomst is wel dat je al met een paar klikken je gegevens kunt verwijderen.

Google Chrome

Google ontwikkelde in 2008 de internetbrowser Google Chrome. Dankzij de snelheid en veiligheid is het gebruik van deze browser tot recordhoogtes gestegen. Ongeveer 54 procent van de internetters gebruikt Google Chrome. Zoals gesteld maakt Google gebruik van je zoekgeschiedenis om een profiel in te stellen. Dit kun je voorkomen door regelmatig je internetgeschiedenis te wissen. Open om dit te bereiken eerst de internetbrowser Google Chrome.

Drie horizontale streepjes

Als het goed is zie je rechts bovenin het scherm een pictogram van een gereedschapssleutel of drie horizontale streepjes. Klik op deze icoontjes, waarna je vervolgens in een lijst de optie ‘extra’ aan moet vinken. Vervolgens opent er een nieuwe lijst met de mogelijkheid ‘browsergegevens wissen’. In een nieuw venster kun je beslissen of je de internetgegevens per uur, dag of maand wilt wissen. Daarnaast krijg je bij Google Chrome de optie om zowel browsergeschiedenis als downloadgeschiedenis aan te vinken.

Internet Explorer

Bij het gebruik van Internet Explorer dien je als eerste alle openstaande browservensters te sluiten. Vervolgens ga je via start naar het configuratiescherm. Klik daar op Netwerk en Internet, en selecteer ‘internetopties’. Als het goed is opent zich een nieuw venster met het tabblad ‘Algemeen’. In dit tabblad zie je de optie browsergeschiedenis en de knop ‘verwijderen’. Vink aan welke gegevens je wilt verwijderen en de zorg dat je internetgegevens op straat liggen verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Mozilla Firefox

Ruim een half miljard mensen gebruiken tegenwoordig internetbrowser Mozilla Firefox. Na Google Chrome is het de populairste internetbrowser ter wereld. In Aziatische en Afrikaanse landen staat Firefox zelfs op de eerste plek. Ook bij deze internetbrowser kun je in een paar stappen je zoekgeschiedenis wissen. Te eerste dien je Mozilla Firefox op te starten en het ‘menu extra’ te openen. Hier vind je verschillende opties, waaronder privacy. Onder privacy bevindt zich het geschiedenis tabblad waar je klikt op ‘navigatiegeschiedenis’ wissen. Klik op ‘oké’ om je internetgegevens definitief te verwijderen.

Safari

Als internetgebruiker heb je de keuze tussen verschillende internetbrowsers. Na Google Chrome, Internet Explorer en Mozilla Firefox volgt Safari van Apple in populariteit. Safari wordt doorgaans gebruikt op de Mac-computer. Om je zoekgeschiedenis te wissen dien je na het openen van Safari rechtsboven het scherm op een icoon te klikken in de vorm van een tandwiel. Hier vind je de algemene instellingen van de webbrowser, waaronder de geschiedenis. De internetgeschiedenis is te bekijken op een nieuwe pagina met datums waarop je de websites hebt bezocht. Je kunt zowel alles verwijderen als een selectie maken van websites die naar de internethemel gezonden moeten worden.