Hoe richt je een nieuwe werkruimte in?

0
867
gele bureaustoel

Het inrichten van een nieuwe werkruimte, zoals een kantoor of een vergaderruimte, kan een hele opgave zijn. Er zijn veel verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Denk aan de meubelen, maar ook aan de huisstijl, de akoestiek en de indeling van de ruimte. Om een werkruimte te creëren waarin je werknemers geïnspireerd en gezond aan het werk kunnen moet je aardig wat kennis in huis hebben. De ideale werkomgeving is voor ieder bedrijf anders, maar er zijn een paar basisprincipes waar je rekening mee kunt houden bij het inrichten van bijvoorbeeld een nieuw kantoor.

De kantoormeubelen

Een belangrijk onderdeel van de inrichting van je werkomgeving zijn geschikte meubelen. Je doet er goed aan ergonomische kantoormeubelen in huis te halen, zoals meubelen van het merk Vitra. Kies voor vergaderstoelen die op verschillende manieren verstelbaar zijn, zoals de Vitra EA 117. Deze luxe vergaderstoel biedt optimale ondersteuning en zitcomfort door het kantelmechanisme dat erin is verwerkt. Daarmee kunnen je medewerkers ook tijdens het vergaderen een gezonde houding aannemen. Dit voorkomt fysieke klachten. Zoek bij het instellen van bureaustoelen waar langer dan twee uur achter elkaar aan gewerkt wordt altijd de zitinstructie op, zodat je zeker weet dat je werknemers ze op de juiste manier gebruiken.

Je huisstijl implementeren

Naast comfortabele en ergonomische meubelen is het natuurlijk belangrijk je huisstijl mooi in het interieur door te voeren. Een werkomgeving is doorgaans niet alleen een plaats om te werken, maar ook het visitekaartje van je bedrijf. De ruimte laat een indruk achter op de klanten of bezoekers die je ontvangt. Let er bij de inrichting en aankleding van de werkruimte dus op dat je rekening houdt met de kleuren uit je huisstijl, of dat je het logo ergens mooi in verwerkt. Je kunt aan de slag met raamdecoratie, maar ook met op maat gemaakte vloerbekleding waarin het logo of de huisstijl verwerkt is en akoestische panelen.

Schakel een projectinrichter in

Natuurlijk is het altijd een goed idee om een projectinrichter in te schakelen. Zo’n projectinrichter kent de kneepjes van het vak en weet waar hij rekening mee moet houden bij het inrichten van een werkruimte. Hij gaat met jou in gesprek om erachter te komen waar de werkruimte aan moet voldoen en wat je wensen (en die van je medewerkers) zijn. Werken je werknemers bijvoorbeeld vaak zittend? Dan kan een projectinrichter zit-sta-bureaus aanraden, iets waar je zelf misschien niet aan gedacht had. Op die manier ontwerpen jullie samen een toekomstgerichte, inspirerende en efficiënte werkomgeving.