Hoe kies je de perfecte televisie?

0
1534

Het kiezen van een televisie kan aardig wat tijd in beslag nemen. De apparaten zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Uiteraard wil je een televisie die perfect past bij het interieur. Het grote aanbod kan echter nogal overweldigend zijn. Het helpt zeker om bij je keuze goed rekening te houden met de omvang van de televisie. Hoe kies je de perfecte televisie? En welk alles in een pakket ga je afsluiten? Lees het hier.

Kijk goed naar de ruimte in huis

Bij het kiezen van een televisie moet je met allerlei zaken rekening houden. Een veelgemaakte fout is dat mensen een televisie aanschaffen die eigenlijk te groot of te klein is voor het interieur. Dit terwijl een televisie vaak gezichtsbepalend is voor een ruimte. Welke grootte een tv moet hebben verschilt per woning. Het hangt namelijk af van diverse factoren, zoals de ruimte waarin het geplaatst wordt en de eigen voorkeur. Niet iedereen geeft natuurlijk de voorkeur aan een enorme Full HD of 4K-televisie!

Het is zeer belangrijk om goed te kijken naar de ruimte. Wellicht wil je de televisie aan de muur hangen. Een tip is om een stuk karton in verschillende formaten uit te knippen. Hang deze vervolgens aan de muur, en zie welk formaat televisie het beste bij de kamer past.

Afmetingen van de televisie

Veel Nederlandse huishoudens hebben een televisie op een meubelstuk staan. In dat geval dien je goed rekening te houden met de maximale afmetingen van de tv. Deze moet namelijk aansluiten bij de grootte van het meubelstuk, zoals een kastje. Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling dat de televisie er teveel overheen hangt. Ook dient een kastje het gewicht van de televisie te kunnen dragen. Voor een zwaardere televisie is een klein en licht kastje niet geschikt.

Hou rekening met de kijkafstand

Hou altijd rekening met de kijkafstand. Meubels dienen nooit te dicht bij een televisie te staan. Zodoende past een kleinere televisie beter bij een kleine huiskamer. Om de kijkafstand te vergroten of te verkleinen zou je eventueel nog wat meubels kunnen verschuiven in de huiskamer. Dit is echter niet in iedere woning mogelijk.

Samsung QLED televisie

Heb je de juiste televisie grootte bepaald? Dan is het tijd om een televisie aan te schaffen. Liefhebbers van zeer geavanceerde televisies zijn bijzonder enthousiast over de Samsung QLED Alleen al de term ‘QLED’ maakt de nieuwe televisie van Samsung uniek. Het is de benaming van alle televisies die gebruik maken van zogeheten ‘quantum dots’. Simpel gezegd is dit een speciale techniek die ervoor zorgt dat de beeldkwaliteit en kleuren van een televisie scherm nog helderder zijn dan voorheen.

Wat zijn quantum dots?

Quantum dots zijn namelijk nanokristallen die worden geïmplementeerd in de televisie. Daarbij worden de quantum dots elektronisch aangestuurd. Op dit moment vindt dit proces nog plaats met behulp van licht. De unieke techniek met quantum dots zal over enige jaren voor televisies worden gebruikt, en de Samsung QLED is er een van.

Concurrentie en prijs

De Samsung QLED is een rechtstreekse concurrent van de zogeheten OLED-modellen, afkomstig van andere televisie fabrikanten. Ook deze televisies bevatten een zeer goede kleurweergave. Toch is de QLED dankzij de verbeterde Quantum Dot techniek en uitstekende kijkhoek net even weer iets beter. Uiteraard hangt er een prijskaartje aan. De prijzen variëren tussen de 2200 en de 4000 euro. Voor die prijs haal je een televisie van topkwaliteit in huis. Veel kijkplezier!