Zo leg je zelf vloercoating aan

0
1684

Vloercoating zorgt ervoor dat jouw al bestaande vloer tot in de puntjes afgewerkt wordt. Meestal wordt deze dunne kunststof laag geplaatst door experts. Om kosten te besparen kun je natuurlijk ook zelf aan de slag. Een middagje klussen met een mooie vloer als resultaat geeft een goed gevoel. Om het project te doen slagen, moet je echter wel rekening houden met een aantal zaken.

Even flink schuren

Vloercoating aanleggen is geen gemakkelijke klus die je er even bij doet. Om de speciale laag te plaatsen, is enige kennis en inzicht in vloeren vereist. Ten eerste moet je rekening houden met de ondergrond. Deze moet volledig egaal zijn. Gaten en scheuren zijn uit den boze omdat de vloercoating anders niet egaal afgewerkt kan worden. Voordat u begint dienen oneffenheden weggewerkt te worden. Stroop de handen uit de mouwen en begin bijvoorbeeld flink te schuren over de vloer. Is de vloer egaal, dan moet je een beschermende laag primer aan te brengen.

Een mooi resultaat voor ogen

Met een egale vloer heb je de eerste belangrijke stap bij het aanleggen van vloercoating gezet. Maar u bent er natuurlijk nog niet lang niet. Vloercoating bestaat namelijk uit vier lagen, die je een voor een aan brengt. Om dit te realiseren moet de vloercoating eerst gemengd worden.

Drogen

Na het aanbrengen van de laag dient de coating 16 tot 20 uur op te drogen. Vervolgens kun je aan de volgende laag beginnen. Vloercoating aanleggen is dus een behoorlijk inspannende en tijdrovende klus, maar hopelijk met een mooi resultaat. Overigens draagt niet alleen een mooie vloer bij aan de uitstraling van je interieur, maar ook goede verlichting.