Waarom is een vakantie naar Spanje zeer de moeite waard?

0
769

Spanje is een zeer populair vakantieland en een heerlijke bestemming voor een familievakantie. Bovendien ligt het op maar een paar uur vliegen van Nederland vandaan. Eenmaal op het vliegveld aangekomen kun je Spanje op verschillende manieren ontdekken. Een standaard hotel met appartement is natuurlijk mogelijk, maar ook een rondreis is een aanrader. Waarom is een vakantie naar Spanje zeer de moeite waard?

Met de auto Spanje ontdekken

Met de auto ontdek je Spanje namelijk van een hele andere kant. Zo komt de natuur van de prachtige regio Andalusië een stuk dichterbij wanneer je er doorheen rijdt. Bovendien is het heerlijk om een rondreis door Spanje op eigen tempo te doen. Eventueel is deelname aan een groepsrondreis ook mogelijk. In dit geval weet je zeker dat alles tijdens de vakantie goed geregeld is. Ondertussen verken je in alle vrijheid de pracht en praal van Spanje.

Bezienswaardigheden in Spanje

Spanje kent een zeer rijke geschiedenis. Zo kreeg het land in het verleden bezoek van de Romeinen en Moren. Zij hebben zeker hun sporen nagelaten in het land. Zo is het Alahambra paleis in de regio Granada adembenemend mooi. Dit is een enorm paleis met Islamitische kunst en patronen. Een andere indrukwekkende bezienswaardigheid om te bezoeken tijdens je rondreis door Spanje is de Sagrada Familia in Barcelona. Deze basiliek ontworpen door de architect Gaudi ziet er zowel aan de binnen- als buitenkant zeer elegant uit.

Eten en drinken in Spanje

Eten en drinken speelt een grote rol in het leven van de Spanjaarden. Vrijwel elke bewoner eet er twee keer per dag, namelijk rond 15.00 en rond 22.00 uur. ’s Middags staat er vaak tapas op het programma. Dit zijn allerlei kleine hapjes, zoals gehaktballetjes in tomatensaus. De maaltijd ’s avonds bestaat vaak uit heerlijke vis- en zeevruchten. Zo is het smakelijke gerecht paella, vis met rijst, bijzonder populair. Drink er tenslotte een heerlijke Spaanse cava mee, en geniet volop van je vakantie.

Spaanse cultuur

Mede door de fijne temperaturen hangt er in Spanje altijd een vrolijke en ontspannen sfeer. De Spaanse cultuur is ingesteld op de hitte. Zo houden de Spanjaarden op het heetst van de dag, tussen 14.00 uur en 17.00 uur, een pauze die zij ‘siësta’ noemen. Tussen de middag doen de Spanjaarden bijvoorbeeld even een dutje. Naast ontspanning houdt de bevolking wel van een feestje. Gedurende het hele jaar kun je allerlei evenementen bezoeken, waarvan het tomatenfeest in de stad Buñol een hele bijzondere is.