Welke accessoires mogen echt niet ontbreken bij het skiën?

0
3105
skien

Steeds meer Nederlanders weten in de wintermaanden hun weg naar de wintersportgebieden te vinden. Niet gek ook, want wintersport is natuurlijk hartstikke leuk. Lekker met je ski’s of snowboard van de berg af en aan het einde van de dag natuurlijk even de après-ski in! Ben jij al regelmatig op wintersport geweest? Dan weet jij vast en zeker wel wat je allemaal mee moet nemen. Ga jij binnenkort voor het eerst skiën? Dan weet je ongetwijfeld niet wat je allemaal mee moet. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou hier namelijk welke accessoires er echt niet mogen ontbreken bij het skiën.

Skibril

Er zijn genoeg mensen die het niet nodig achten een bril te dragen tijdens het skiën. Noodzakelijk is dit natuurlijk ook niet, maar het is zeker wel prettig. Dit heeft verschillende oorzaken. Ten eerste voorkom jij met een skibril dat er allerlei rommel in jouw oog komt. Ook heb je op dagen met veel wind en sneeuw geen last van sneeuwvlokken in jouw ogen. Zodoende kun jij probleemloos van de berg af skiën. Daarnaast is het op zonnige dagen prettig om een skibril te dragen. Jij wordt hierdoor niet verblind door de zon. Kortom: een skibril mag absoluut niet ontbreken tijdens jouw wintersportvakantie.

Skislot

In de meeste wintersportgebieden kun jij jouw ski’s zonder problemen even onbewaakt achterlaten wanneer je aan het eten bent. Toch lopen er zo her en der wel degelijk mensen met verkeerde bedoelingen rond. Het komt zo nu en dan ook voor dat er ski’s gestolen worden. Hier zit jij niet op te wachten, want ski’s zijn ontzettend duur. Bovendien kom jij in de problemen wanneer jij de ski’s gehuurd hebt. Een skislot biedt in dat geval uitkomst. Met behulp van zo’n slot kun jij jouw ski’s ergens aan bevestigen. Het slot is alleen te openen door mensen die de juiste cijfercombinatie weten of over de sleutel beschikken.

Skipashouder

De meeste mensen die op wintersport gaan, schaffen een skipas aan voor het aantal dagen dat zij skiën. Mooi makkelijk, want zo hoef jij niet telkens tickets te kopen. Veel jassen beschikken tegenwoordig over een handig vakje waar jij deze pas in kunt doen. Je kunt deze pas vervolgens scannen voor de skilift en zo kun jij zonder problemen naar boven. Heeft jouw jas niet zo’n vakje? Dan kan een skipashouder handig zijn. Hier kun jij jouw skipas aan doen, waardoor je niet telkens in jouw jas hoeft te graaien op zoek naar de pas.

Skitas

Beschik jij over eigen ski’s? Dan is het raadzaam hier voorzichtig mee om te gaan. Waarom? Omdat ski’s betrekkelijk eenvoudig beschadigen. En het zou natuurlijk zonde zijn wanneer jij binnen de kortste keren weer nieuwe ski’s moet kopen. Om jouw ski’s extra goed te beschermen, doe je ze in een speciale skitas. Dit is een lange, smalle tas waar precies twee ski’s in passen. Deze kun je afsluiten met behulp van een rits. Daarnaast zit er een handvat aan de tas, waardoor jouw ski’s een stuk makkelijker te vervoeren zijn.

Lees ook: waarop je moet letten bij de aanschaf van een mountainbike

Skituigje

Ga jij samen met jouw (kleine) kinderen skiën? Dan is het verstandig om ze goed in de gaten te houden. Om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren, is een skituigje mogelijk een aanrader. Deze kun jij om het middel van je kind doen en vervolgens zelf vasthouden. Hierdoor voorkom je dat jouw kind als een razende de berg afzeilt. En als het straks goed gaat, laat je het skituigje natuurlijk gewoon weer thuis.