Zo maak je een heerlijk recept met pompoen

0
954

De herfstdagen staan voor de deur. Hoe maak je een heerlijk recept met pompoen? Er zijn verschillende eenvoudige manieren. Welke dat zijn? Lees snel verder voor het antwoord.

Tip: gebruik een elektrische mandoline

We raden aan om een elektrische mandoline te gebruiken. Het maakt korte metten met het omhulsel en het pompoenvlees komt er prima uit. Wees voorzichtig bij het snijden, maar na een paar minuten komt de schil los.

Ideale vulling voor allerlei gerechten

Snijd de pompoen in de helft en gebruik het vlees voor recepten als vulling voor bijvoorbeeld soepen, ovengerechten of taart. Het is heerlijk vlees om te bakken. Snijd het in plakjes en gebruik het bijvoorbeeld bij het ontbijt of avondeten. Het heeft een lichte smaak en gaat heel goed samen met gedroogde tomaten, champignons, bieslook, spek, ham, salami, spek of worst. Ik meng het soms met bonen of rijst als ontbijtworst.

Zout het pompoenvlees

Zout je pompoenvlees altijd en gebruik eventueel knoflook. Schik je groenten bovenop het vruchtvlees. Ik verdeel de knoflook en het zout er gelijkmatig over. Voeg meer knoflook en zout toe indien nodig. Maak je een ovenschotel met pompen? Voeg dan na het toevoegen van knoflook groenten en vlees toe.

Hoe lang moet het mengsel in de oven?

Zet je mengsel tenslotte in de oven op 350 graden voor ongeveer 15-20 minuten, of tot alles door en door warm is. Het doel van dit bakproces is om het vruchtvlees van de pompoen zachter te maken. Wanneer je de pompoen op een hogere temperatuur bakt, wordt het vruchtvlees van de pompoen meer gaar. Op deze manier wordt het vruchtvlees gelijkmatig gaar. Het helpt het vruchtvlees zijn vocht vast te houden.

Moet je een pompoen koken of bakken?

Je kunt de kooktijd met maximaal 30 minuten verlengen als je de pompoen in de koelkast wilt bewaren. Wil je liever pompen koken? Onthoud dan dat hij hij snel zijn vocht moet verliezen. Als de pompoen bevroren is, zal hij zijn vocht verliezen. In dat geval moet hij op minder dan kooktemperatuur worden gekookt. De pompoen wordt weer stevig als hij eenmaal gaar is.

Hoe lang kun je een pompoen bewaren?

Het is aan te raden om de pompoen te schillen als hij gaar is. Je kunt een deegroller gebruiken om de schil te rekken of snij de schil door met een mes. Je kunt een pompoen het beste in de koelkast bewaren. Het kan geen kwaad om hem maximaal 2 dagen te bewaren. Zodra de pompoen de houdbaarheidsdatum heeft bereikt, is het beter om hem niet meer te koken.