Verjaardagscadeau kinderen

0
2987
cadeau voor kinderen

Heb je kinderen in de basisschool leeftijd dan zou het zomaar kunnen dat ze vaak voor een kinderfeestje van een klasgenootje worden uitgenodigd. Telkens dien je een cadeautje te bedenken. Heb je meer dan één kind dan kan dat een heleboel geld kosten, of toch niet? Je bepaalt zelf hoeveel jij aan een verjaardagscadeau wilt uitgeven. Maak het niet te bont. Spreek met andere ouders een bedrag af of koop samen een cadeau een leuk spel bijvoorbeeld. Ook voor een klein bedrag zijn de leukste cadeautjes te koop: knikkers, een tol, stoepkrijt, een bal, een springtouw enz. Dergelijke cadeaus stimuleren de kinderen om buiten te spelen met elkaar. Ook een kleurboek, boetseerklei, kraaltjes enz. zijn zeer betaalbare en leuke cadeautjes. Beperk het bedrag dat je gaat besteden en doe wat meer moeite om voor weinig geld iets leuks te kopen, zodat het ook voor mensen met een smalle beurs mogelijk is om hun kinderen naar een feestje te laten gaan.

Leerzame cadeaus voor kinderen

Educatieve cadeaus zijn vaak erg duur. Kijk of het je lukt om samen met andere ouders een cadeau te kopen voor een verjaardag van een klasgenootje. Lukt het niet koop dan een cadeautje dat de motoriek van de kinderen verbetert, een bal, een kras- of een tekenblok (om de creatieve kant te ontwikkelen) zijn altijd geslaagde cadeaus en hoeven niet duur te zijn. Probeer rekening te houden met de interesse van het kind, al zul je dat niet altijd weten. Wil en kun je wat meer besteden dan zijn boeken een goede keuze. Ook gezelschapsspellen zullen je aanspreken zeker als er meer kinderen in het gezin aanwezig zijn. Deze zijn vaak erg duur. Tip: kijk eens in de klas van je kinderen welke spellen daar aanwezig zijn. Wil je het hele jaar door de sintcadeaus bij elkaar sprokkelen dan kun je tweedehands beurzen en ruilbeurzen bezoeken en daar je slag slaan. Kijk bij een spel altijd of het compleet is.

Uitstapje als cadeau voor kinderen

Hebben jouw kinderen nog veel ongebruikt speelgoed in de kast liggen dan zul jij voor een verjaardag graag wat anders bedenken. Je kunt een uitstapje regelen als cadeau. Laat jouw kind een paar vrienden uitnodigen en maak er een gezellige middag van. Dat hoeven geen dure uitstapjes te zijn. Ga de bossen in en ga picknicken, zoek een plek waar kinderen in de duinen kunnen spelen en van de berg af kunnen rollen, of ga naar de gratis speeltuin in jouw buurt en neem een mand met lekkers mee. Met de grotere kinderen kun je een speurtocht doen. Neem dan voldoende begeleiding door volwassenen mee en een EHBO tas. Juist deze goedkope uitstapjes maken veel indruk op kinderen. Kinderen komen helemaal los, dat gaat niet in een druk winkelcentrum of in de bioscoop. Woon je in de buurt van de zee, dan is het strand een heerlijke uitwaaiplek met ongekende mogelijkheden.