Verantwoord kinderfeestje

0
3536
verantwoord kinderfeest

Een kinderfeestje organiseren, daar zien veel ouders tegenop. Vooral ook omdat de kosten vaak hoog oplopen. Dat laatste is echter niet nodig. Ouders jagen elkaar (misschien ongewild en ongemerkt) wat betreft kinderfeestjes op. Het ene feest is al groter en duurder dan het andere. Ranja met een rietje en een cupcake zijn niet meer voldoende. Er moet een frietkar worden gehuurd. Wel lekker hoor die frites en snacks! En geen gek idee als je enkele verjaardagen combineert. Draai jij echter alleen voor de kosten op dan wil je deze graag beperkt houden. Maar is je kind dan wel tevreden? Veel ouders doen alles voor hun kinderen en dat is prima, maar wat betreft de kosten van een kinderfeestje mag je toch zeker je grenzen aangeven. Een kinderfeestje thuis vieren en je hebt geen ouders nodig die meerijden of iets dergelijks. Organiseer een leuke knutselmiddag, een bakmiddag, een spelletjesmiddag. Niet alle kinderen zullen meteen enthousiast zijn, omdat ze dat niet kennen. Kijk ze even later genieten!

Kinderfeestje buitenshuis

Een kinderfeestje buitenshuis hoeft niet duur te zijn. Het kost je wel wat tijd om ideeën uit te werken en het feest voor te bereiden. De factor weer speelt daarbij altijd een grote rol, maar een keertje nat worden is geen ramp! Zet een speurtocht op touw met leuke opdrachten. Ben je niet zo goed in het verzonnen van opdrachten, kijk online naar de mogelijkheden. Loop naar een plek in het bos, of naar een veld, neem een bal mee en andere spellen en uiteraard een mand met lekkers. Wat je ook kiest als je buitenshuis een kinderfeest viert dan zul je altijd rekening moeten houden met de leeftijd van de kinderen. Gaan er hele jonge kinderen mee, dan zul je dichtbij huis moeten blijven. De kleintjes lopen nog niet zo ver. Wat ook leuk is om de kinderen zelf een knapzak te laten malen en dan op stap te gaan.

Lees ook: leuke verjaardagscadeaus voor kinderen

Kinderfeestje in de achtertuin

Vier het kinderfeestje in de achtertuin en je hebt alles bij de hand, water, het toilet, pleisters enz. Heb je een tuin? Gebruik deze als jouw kind jarig is om hier het kinderfeest te houden. Versier de tuin met slingers en maak er een gezellige boel van. Leg een picknickkleed neer, zorg dat er lekkernijen en drinken buiten staan, zodat ook jij als organisator buiten kunt blijven. Binnen is verboden terrein, anders zitten er snel kinderen binnen aan de computer. Kinderen moeten weer leren om buiten te spelen. Bereid het feest goed voor, zodat de kinderen fijn bezig kunnen blijven. Vindt oma of opa het leuk om te helpen? Een paar extra handen zijn altijd welkom. Heb je een tent, zet deze op, daar krijgt iedereen een heerlijk vakantiegevoel bij en prettig als het gaat regenen, want het is een tuinfeest