Last van schimmels en tocht?

0
1506
schimmels en tocht in huis

Heb jij last van tocht en vocht in je woning, met als gevolg vervelende schimmels? Dan is de kans groot dat je woning niet of niet goed is geïsoleerd. Toch zijn er een aantal manieren waarop dit makkelijk opgelost kan worden. Dit gebeurt snel en professioneel, zodat jij snel weer kan gaan genieten van je woning, zónder vervelende schimmels.

Vloerisolatie in de kruipruimte

Eén van de mogelijkheden is het aanbrengen van vloerisolatie in de kruipruimte. Hierbij wordt er isolatie aan de onderkant van de vloer geplaatst door middel van purschuim of JetSpray. Wel is het hierbij uiteraard noodzakelijk dat er een kruipruimte aanwezig is in de woning. Het plaatsen van deze isolatie duurt niet langer dan een dag, dus je hebt er vrijwel geen last van. Het aanbrengen van deze isolatie zorgt voor een groot aantal voordelen, waarbij de belangrijkste is dat je geen last meer hebt van optrekkend vocht vanuit de kruipruimte. dit zorgt ervoor dat tocht en vocht geen kans meer hebben binnen te dringen, en daardoor kunnen er ook geen schimmels meer ontstaan. Daarnaast zijn koude voeten ook verleden tijd omdat de vloer gemiddeld 4 graden warmer wordt. Door deze isolatie zal de waarde van de woning ook stijgen en daarnaast zal je energierekening flink omlaag gaan.

Let wel op: een vloerisolatie kan alleen uitgevoerd worden wanneer er een kruipruimte aanwezig is die minimaal 50 centimeter hoog is. Dit omdat de specialisten die de isolatie plaatsen in de kruipruimte aanwezig moeten zijn om aan het werk te kunnen en alle delen van de vloer moeten kunnen bereiken. Is de kruipruimte in jouw woning lager dan 50 centimeter, maar is er wel vocht in huis waardoor je problemen ondervindt? In dat geval is het plaatsen van bodemisolatie een goed alternatief.

Is het dak wel geïsoleerd?

Ook is het verstandig na te gaan of het dak wel is geïsoleerd. Is dit niet het geval, dan is dit waarschijnlijk de grootste energieverspiller in huis. Door het aanbrengen van dakisolatie kun je per jaar honderden euro’s besparen op de energierekening, een goede investering dus. Ook zorgt deze vorm van isolatie voor een hoger comfort omdat er minder temperatuurschommelingen zullen zijn. In de zomer blijft je woning heerlijk koel, maar in de winter zorgt de isolatie er juist voor dat het aangenaam warm blijft binnen. Ook heb je hierdoor minder last van geluidsoverlast, hebben schimmels en ongedierte geen kans meer en stijgt de waarde van je woning.

Het isoleren van je dak kan op drie verschillende manieren uitgevoerd worden namelijk via de binnenzijde, de buitenzijde en via de zoldervloer. Echter is het isoleren via de binnenzijde de meest voorkomende manier van isolatie. Hierbij worden er aan de binnenkant isolatieschuimplaten geplaatst tegen het schuine dak.