Hoe zorg je voor een snelle WordPress site?

0
2616
snelle hosting

Elke onderneming dient te beschikken over een snelle en goed functionerende website. Is dit niet het geval, dan gaan er klanten en omzet verloren. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat een trage site het aantal verkopen met maar liefst 7 procent doet dalen. Hoe maak je een WordPress site zo snel mogelijk?

Laadtijd van een website

De gemiddelde bezoeker wil relevante informatie het liefst zo snel mogelijk zien verschijnen. Voor een traag werkende website is absoluut geen tijd. Succesvolle websites hebben een laadtijd van 2 seconden of minder. Als het langer duurt neemt het aantal paginaweergaven en bezoekers sterk af. Bovendien geeft Google snelle websites een hoger plekje in de zoekresultaten. Snelheid is dus essentieel wanneer je online succes wil boeken.

Pagespeed tool

Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je een WordPress site sneller kunt maken. Ten eerste is het belangrijk om de snelheid van je website in kaart te brengen. Dit is mogelijk met de zogeheten ‘Pagespeed tool’. Surf daarvoor naar de website pingdom.com. Vul vervolgens je domeinnaam en de locatie Amsterdam, Netherlands in. Klik op ‘test now’, om de laadtijd van jouw WordPress site te achterhalen. Daarbij verschijnt de laadtijd en de grootte van de website in beeld. De grootte van een site speelt uiteraard ook een rol bij het opladen. Bij een grote site met veel content kan de laadtijd namelijk iets toenemen.

Snelheid van pagina’s achterhalen

De laadtijd bij een grote WordPress site hoeft absoluut geen probleem te zijn. Bij zowel grote als kleine websites is het essentieel om bepaalde gegevens te achterhalen en te analyseren. Aan de hand daarvan kun je problemen met de laadtijd achterhalen en daarop inspelen. Zo is het met de ‘Pagespeed tool’ ook mogelijk om de snelheid van bepaalde pagina’s te achterhalen. Tevens brengt het bepaalde scripts in beeld die de laadtijd vertragen.

Kies voor goede hosting

Heb je een laadtijd die langer duurt dan 2 seconden? Dan dien je zo snel mogelijk actie te ondernemen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de host waar je jouw website hebt ondergebracht. Het klopt dat een professioneel WordPress pakket meer geld kost. Toch is het de investering meer dan waard. Uiteindelijk werkt jouw website namelijk zeer snel, is het beter beveiligd waardoor er minder klanten afhaken. Uiteindelijk is een iets duurdere hostingpartij het meest duurzaam. Zo werkt hosting van ongeveer 100 euro per jaar meestal al prima. Er zijn zelfs hostingpartijen actief die zich hebben gespecialiseerd in snelle WordPress sites. Zo zijn klanten over het algemeen zeer positief over Wp Engine, Savii en Pagely. Het zijn maar enkele namen uit het rijtje aan hostingpartijen die zorgen voor een snelle WordPress website.

Verwijder plugins

Tenslotte is het belangrijk om je plugins eens aan een inspectie te onderwerpen. Deze kunnen de snelheid van je WordPress namelijk sterk vergroten. Ze nemen namelijk aardig wat ruimte in op je gebruikerspaneel. Bedenk goed welke plugins je echt nodig hebt. Oudere en onnodige plugins dien je meteen te verwijderen. Je zult merken dat je WordPress website meteen minder laadtijd heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here