Een laadpaal in Nederland aanschaffen

0
754
laadpaal

Het aantal elektrische auto’s in Nederland is langzaam aan het stijgen. Om elektrische auto’s op te laden zijn er laadpalen nodig. De meeste automobilisten kiezen ervoor om bij hun woning een laadpaal te laten installeren. Dat is vooral erg handig, want dan kan de auto in de nachtelijke uren worden opgeladen, zodat je ‘s ochtends de beschikking hebt over de maximale actieradius. Er zijn diverse aanbieders van laadpalen. Elk van hen heeft zijn eigen bijzondere eigenschappen. De flux laadpalen is een in Nederland ontwikkeld product. Het bedrijf Newmotion bestaat al sinds 2009.

Newmotion

Bedrijven die laadpalen produceren leveren allemaal producten die in technisch opzicht voldoen aan alle eisen. Het verschil wordt gemaakt door de diensten die geboden worden. Newmotion is al sinds de start van het bedrijf behoorlijk succesvol. Dat heeft ertoe geleid dat het bedrijf in 2017 is overgenomen door Shell, en onder de vlag van Shell Recharge opereert. De naam Newmotion wordt nog steeds gebruikt, en het bedrijf is sinds de overname doorgegaan met de ontwikkeling van technieken en services. Je kunt bij het bedrijf laadpalen kopen voor thuis en laadpalen voor zakelijk gebruik. Er zijn ook publieke laadpalen die door Newmotion worden geleverd.

Shell Recharge

De overname van Newmotion door Shell heeft tot gevolg dat er overal Newmotion laadpalen zijn geplaatst op alle tankstations van Shell, die langs de snelweg zijn gesitueerd. Het gaat om palen waarmee een elektrische auto in een half uur tot 80 procent kan worden opgeladen, de zogenaamde snelladers. Door deze service te bieden lukt het Shell om zowel de klanten met een auto op fossiele brandstof als de elektrische automobilisten aan zich te binden. Shell kan hiermee bovendien bewijzen dat het bedrijf zich achter de klimaatdoelstellingen heeft geschaard, en zich wil inspannen om hier een bijdrage aan te leveren.

Modellen laadpalen

Thuis de elektrische auto opladen is niet alleen het goedkoopst, maar ook de handigste manier om je auto op te laden. Als je een laadpaal wilt aanschaffen moet deze worden afgestemd op het merk en model auto waar je in rijdt. Bij de laadpaal gaat het niet alleen om de optimale laadstroom, want dat wordt automatisch geregeld, maar ook om de aansluiting van de elektrische auto. Koop nooit een laadpaal waarvoor een verloopkabel moet worden gebruikt, want dat is niet handig. De Newmotion Business Lite wordt vaak bij woningen geïnstalleerd. Voor zakelijk gebruik is het model Business Pro het meest geschikt.

Services

Een van de belangrijkste aspecten van een laadpaal is het pakket aan diensten dat geboden wordt. Bij Newmotion bepalen zijn de laadpalen die verkocht worden gekoppeld aan internet. Toch vormen de laadpalen maar een deel van de omzet. Het bedrijf heeft een netwerk opgebouwd, zodat je met de Newmotion laadpas op ruim 300.000 plekken in Europa je elektrische auto kunt opladen. Er is ook een app ontwikkeld, die helpt om de laadpalen te vinden waar je kunt opladen. Een bijkomend voordeel van dit netwerk is, dat de tarieven van het opladen erg voordelig zijn.