Hoe vitamines kunnen zorgen voor een mooie huid

0
2744
gezonde huid

Een mooie huid wil iedereen natuurlijk, maar helaas is niet iedereen gezegend met een mooie huid. Uiteraard kan je je lichaam een handje helpen om een mooiere huid te krijgen. Dit kan door middel van verschillende crèmes, maar dit kan ook door de juiste vitaminen te nemen. Maar welke vitamines zijn nou het beste?

Een goede gezondheid

Natuurlijk begint een mooie huid bij een goede gezondheid. Wanneer jouw gezondheid niet goed is, zal je merken dat je huid hier ook op gaat reageren. Het is daarom van belang dat je gezondheid als eerst goed is. Het is daarom van belang dat jij de juiste voedingstoffen binnen krijgt, maar welke zijn de goede?

Vitamine A

Vitamine A helpt voornamelijk voor een goede weerstand, maar ook voor de huid, haar en nagels. Wanneer je lichaam genoeg vitamine A krijgt, produceert je lichaam collageen. Collageen werkt voornamelijk tegen rimpels en zorgt ervoor dat jij een jongere en zachtere huid krijgt. En dit is nou net wat we nodig hebben. Het is daarom van belang om voldoende vitamine A te nemen. Maar waar zit vitamine A in?

Eigenlijk kom je vitamine A in veel etenswaren tegen. Vitamine A zit namelijk in: vlees, vis, zuivelproducten, een aantal groentes en ga zo maar door. Vitamine A kan je dus overal vinden en daarom is het ook niet zo moeilijk om hier genoeg van binnen te krijgen.

Vitamine B3

Vitamine B3 is vooral belangrijk tegen een droge maar ook een rode huid. Wanneer je voldoende vitamine B3 tot je neemt, voorkom je deze dingen dus. Vitamine B3 verbetert namelijk de hydratatie en zorgt er voor de de huid minder rood wordt. Het is een goede bescherming voor je huid tegen de invloeden van buitenaf. Het uiteindelijke resultaat is dat je huid zachter en soepeler aanvoelt.

Maar vitamine B3 heeft nog meer voordelen, namelijk dat het de productie van pigment verlaagt, een ontstekingsremmende werking heeft. Doordat er een ontstekingsremmende werking in zit, helpt het tegen acne, een droge huid en eczeem.

Vitamine B3 vind je in: Zilvervliesrijst, vette vis, noten, champignons, chiazaad en peulvruchten.

Vitamine C

Vitamine C hebben we allemaal wel eens van gehoord, maar ook deze vitamines zijn ook erg goed voor je huid. Vitamine C zorgt er namelijk voor dat je een gladde en stevige huid krijgt. Op deze manier ben je beter bestand tegen de invloeden van buitenaf. Ook staat deze vitamine er bekend om dat het huidveroudering tegen gaat.

Vitamine C vind je in: Paprika, spinazie, spruiten, kiwi’s, broccoli, boerenkool. sinaasappel, aardbeien en papaya.

Lees ook: genoeg bewegen is belangrijk

Vitamine D

Vitamine D helpt tegen een droge of onrustige huid. Ook deze vitamine beschermt je huid tegen de invloeden van buitenaf en zorgt voor een goede wondgenezing. Eigenlijk maakt je huid uit zichzelf al vitamine D aan, want dit komt voornamelijk door de zon. Uiteraard is vitamine D ook in verschillende etenswaren te vinden.

Vitamine D vind je in: Rundvlees, vette vis, kaas, eieren en levertraan.

Vitamine E

Wanneer je voldoende vitamine E binnenkrijgt, zul je merken dat je huid goed vochtig blijft en je huid er jonger uitziet. Ook deze vitamine zorgt ervoor dat de invloeden van buitenaf niet schadelijk zijn.

Vitamine E vind je in: Zonnebloempitten, hazelnoten, pijnboompitten, paranoten, pinda’s, garnalen, eieren, spinazie, avocado, zonnebloemolie, pecannoten.