Hoe val je snel af met een dieet?

0
1685

Misschien is het je wens om een paar kilo kwijt te raken. Het kan ervoor zorgen dat je in die ene prachtige zomerjurk past. Of misschien wil je op je huwelijksdag indruk maken door superslank de liefde te voeren. Bovendien geeft een slank lichaam je een zelfverzekerd gevoel op het strand. Om af te vallen zou je een dieet kunnen volgen. Zo behoort onder andere Weight Watchers, een ziekenhuisdieet een crashdieet tot de mogelijkheden.

Snel afvallen met het crash dieet

Tegenwoordig zijn de mogelijkheden om af te vallen eindeloos. Je kunt tientallen verschillende soorten diëten volgen. Bekende diëten zijn onder andere Weight Watchers, Atkins en South Beach. Sommige wensen willen graag snel afvallen. Om dit te bereiken volgen ze een zogeheten crash dieet. De afvallers eten daarbij slechts 800 calorieën per dag. Op die manier raken ze binnen een week veel kilo’s kwijt.

Nadeel van een crash dieet

Het nadeel van een crash dieet is dat het meestal maar een week of 6 werkt. Als je langer doorgaat is de kans groot dat je binnen afzienbare tijd weer even zwaar bent. Dit fenomeen wordt ook wel het ‘jojo effect’ genoemd. Wat dat betreft werkt het concept van Weight Watchers beter. Dit dieet werkt met een puntensysteem voor producten. Elk product, waaronder groente en fruitsoorten, heeft een eigen punt. Per dag mag je een beperkt aantal punten eten.

Op gewicht met het ziekenhuisdieet

Een andere effectieve manier om snel af te vallen is het volgen van het ziekenhuisdieet. Het heeft haar naam te danken aan het feit dat patiënten met overgewicht dit dieet vaak volgen. Na enkele kilo’s te zijn afgevallen zijn ze bijvoorbeeld klaar voor een maagverkleining. Tijdens het ziekenhuisdieet nuttig je alleen vetvrije maaltijden. Een ontbijt bestaat bijvoorbeeld uit een sinaasappel, een geroosterde boterham en koffie of thee zonder suiker en melk.

Afvallen is meer dan gezond eten alleen

Vaak denkt men bij het woord diëten aan minder en gezond eten. Maar bij afvallen komt echter meer kijken dan gezonde maaltijden alleen. Om gewicht kwijt te raken zul je namelijk veel moeten bewegen. Ook na het volgen van een crashdieet, zoals het ziekenhuisdieet, is beweging zeer belangrijk om op gewicht te blijven.

Afvallen met Weight Watchers

Het geeft een goed gevoel om tevreden in de spiegel te kunnen kijken. Je voelt je fit en bent blij met je gewicht. Voor veel mensen is dit helaas niet de realiteit. Duizenden mensen over de hele wereld zijn bezig met afvallen. Ze nemen bijvoorbeeld deel aan het Weight Watchers dieet. Bij dit wereldberoemde dieet krijgt elk gezond product een aantal punten. Daarbij mag je zelf beslissen hoeveel groente en fruit je eet. Wel hanteert Weight Watchers een bepaald puntenaantal per dag, die je niet mag overschrijden.

Regelmatig bewegen is belangrijk

Minstens zo belangrijk als een uitgebalanceerd dieet is regelmatig bewegen. Het Weight Watchers dieet besteedt hier aandacht aan door een speciaal programma op te stellen. Door te bewegen kun je namelijk zogeheten ‘Pro Points’ waarden verdienen. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om bepaald voedsel tijdens een bijzondere gelegenheid te mogen eten. Denk bijvoorbeeld aan minder gezonde snacks tijdens een avondje uit.

Snel afvallen en bewegen bij een crash dieet

Afvallen bij Weight Watchers gebeurt op gecontroleerde wijze. Zowel eten als bewegen wordt door middel van een uitgebalanceerde planning in de gaten gehouden. Minder gebalanceerd is het volgen van een crash dieet. Dit betreft bijvoorbeeld een ziekenhuisdieet, waar patiënten met overgewicht in een korte periode veel minder mogen eten. Toch speelt bewegen ook bij dit crashdieet een rol. Daarbij hoeft men niet persé calorieën te verbranden door te gaan sporten. Met name bij overgewicht is het ook al zeer effectief wanneer iemand regelmatig een wandeling maakt of licht huishoudelijk werk verricht.