Hoe beveilig je WordPress op de beste manier?

0
3230
wordpress beveiliging

De populariteit van WordPress als CMS zal de komende jaren waarschijnlijk niet afnemen. Sterker nog, over de hele wereld raken steeds meer mensen enthousiast over dit eenvoudig te gebruiken besturingssysteem. Aan de andere kant brengt dit ook gevaren met zich mee. Zo liggen er hackers op de loer om jouw website te beschadigen. Hoe beveilig je WordPress op de beste manier?

WordPress beveiliging

Het aantal WordPress websites is er inmiddels teveel om op te noemen. Waarschijnlijk loopt het in de miljoenen. Een deel ervan zijn hobby websites, maar een aanzienlijk deel betreft ook professionele bedrijfswebsites. Misschien heb je zelf als ondernemer ook wel een WordPress site. Een populair CMS zoals WordPress krijgt regelmatig te maken met problemen zoals spam en hacken. In het verleden ontstonden daardoor regelmatig problemen. Gelukkig is het systeem tegenwoordig veel beter beveiligd. Bovendien kun je als websitehouder veel zelf doen aan de beveiliging. Zo kun je via een speciaal programma een IP-beveiliging instellen. Dit houdt in dat er alleen op jouw IP-adres ingelogd kan worden.

Kies voor een goede hostingpartij

Een WordPress site staat of valt met een goede hosting. Deze zorgt automatisch al voor goede bescherming. Zorg er dan ook voor dat je een goede hostingpartner kiest. Goedkoop is in dit geval vaak duurkoop. Goedkope hosting zorgt op een gegeven moment waarschijnlijk voor problemen. Hackers kunnen bijvoorbeeld zeer eenvoudig het systeem in. Ook kun je last krijgen van spam. Voor goede webhosting kun je dan ook beter iets meer geld neerleggen. Bovendien bieden iets duurdere hostingpartijen vaak betere service. Wanneer er problemen ontstaan kun je altijd bij hen terecht. Bij goedkope hostingservice is dit vaak niet het geval.

Verzin een willekeurig wachtwoord

Om je WordPress site te beveiligen dien je uiteraard een sterke gebruikersnaam en wachtwoord te verzinnen. Maak deze zo willekeurig mogelijk. Hetzelfde geldt voor de database, die de basis van je site vormt. Deze dient aangemaakt te worden voordat de site online komt. Wanneer je deze goed beveiligd staat jouw site als een huis. Verzin daarom een database naam met hoofdletters, kleine letters, cijfers en andere tekentjes. Het is absoluut niet verstandig om de naam van de database gelijk te laten zijn aan je website. Ongenode gasten zoals hackers kunnen dit namelijk veel te gemakkelijk raden.

Let op met plugins en thema’s

In principe is WordPress zelf een veilig systeem. De vele plugins en thema’s die je kunt downloaden vormen echter het grootste probleem. Deze zijn niet altijd betrouwbaar, en bevatten bijvoorbeeld virussen. Uiteraard betekent dit niet dat je geen plugins meer moet downloaden. Het is alleen wel belangrijk dat je goed blijft opletten. Lees daarom altijd goed de beoordelingen van andere gebruikers over de desbetreffende plugin. Deze worden in de vorm van reviews altijd weergeven. Hetzelfde geldt voor thema’s die je graag wilt installeren. Toch zijn de meeste plugins en thema’s van WordPress zeer veilig. De website controleert ze namelijk uitvoerig voordat ze gedownload kunnen worden. Desondanks kan er altijd een foute plugin doorheen glippen, dus wees voorzichtig.

Vorig artikelHoe gaat het updaten van WordPress in zijn werk?
Volgend artikelHoe zorg je voor een snelle WordPress site?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in