Zo beleef je een heerlijke fietsvakantie in Marokko of Frankrijk

0
56

Droom je van tochten langs indrukwekkende gebergtes en woestijnen? Dan is een fietsvakantie in Marokko een goed idee. In twee tot drie weken maak je op een unieke manier kennis met dit bijzondere land tussen de Sahara en het Atlas gebergte. De meeste fietsvakanties in Marokko worden aangeboden als pakketreis, inclusief begeleiding en een kleine groep.

Hou rekening met hoge temperaturen en onverharde wegen

Een fietsvakantie in Marokko is zowel geschikt voor ervaren als niet-ervaren fietsers. Hou er echter wel rekening mee dat de temperaturen in dit Afrikaanse land soms behoorlijk kunnen oplopen. Temperaturen van meer dan dertig graden zijn geen uitzondering.  Neem zodoende altijd voldoende water mee wanneer je gaat fietsen. Ook kun je tijdens de tochten te maken krijgen met onverharde wegen. Wees dus altijd voorzichtig wanneer je over wegen met veel keien rijdt.

Neem voldoende warme kleding mee

Tijdens een fietsvakantie in Marokko zul je een paar keer slapen in de woestijn. Daar kan het ’s nachts vrij koud worden, dus neem voldoende warme kleding mee. Het komt wel eens voor dat je onderweg pech hebt met de fiets. Zorg er daarom voor dat je een fietsvakantie inclusief technische assistentie en materiaalservice boekt. Daarmee voorkom je een hoop zorgen.

Avontuurlijke vakantie met kinderen door de Dordogne

Misschien ben je zo enthousiast geworden dat je meer landen wil verkennen. Ook Frankrijk is zeker de moeite waard voor fietsliefhebbers. Het is bovendien een heerlijke bestemming voor een familievakantie. Marokko is dan ook zeker niet de enige prachtige bestemming voor een fietsvakantie, en je kunt het prima iets dichter bij huis zoeken. Zo is de Dordogne erg populair onder fietsliefhebbers. Het staat bekend als een van de mooiste streken van Frankrijk.

Andere verkeersregels

De brede Dordogne rivier, de vele kastelen en mooie fietsroutes maken het een populaire bestemming voor een avontuurlijke fietsvakantie. Vergeet echter niet dat de verkeersregels in het buitenland anders zijn dan in Nederland. Het is dan ook verstandig om deze goed door te nemen voordat je op vakantie gaat.

Genoeg te doen in de Dordogne

Vanuit Nederland is het ongeveer tien uur rijden naar de Dordogne. In deze streek is genoeg te doen voor de sportieve vakantieganger. Zo kun je overdag kanoën, zwemmen of fietsen van de Limeuil naar Les Eyzies. Op deze plek bevinden zich bovendien interessante bezienswaardigheden, zoals een aantal prehistorische grotten. Niet voor niets wordt Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil de ‘hoofdstad van de prehistorie’ genoemd.  Dompel je hier onder in de geschiedenis. Er is een gids aanwezig om je te begeleiden. Ga trouwens nooit alleen op pad, want je wilt niet het risico lopen om te verdwalen in de grotten!