Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Website Counter

Op weg naar mijn PPL

• 13/9/2008 - Flyblog 7 te Ameland

Samen met een aantal andere PPL-webloggers hadden we op 13 september 2008 afgesproken op Ameland om weer eens gezellig bij te kletsen.

 

Ik zou vandaag meevliegen met Martijn Moret in de Cessna 172, callsign PH-ANH. Martijn zou zijn (aanstaande) zwager ook meenemen. Om 11:00 uur hadden we op de vliegclub afgesproken en zo rond 12:00 uur zouden we het luchtruim kiezen. Het werd uiteindelijk pas 14:55 voordat we airborne waren, omdat de wolkenbasis het niet toeliet. Er lag een zeer langzaam zuidwaarts trekkend front dat pas rond 14:30 echt over Rotterdam Airport heen was.

 

Route bracht ons via Woerden, Pampus, Hoorn en Harlingen via de corridor (west) naar Ameland. Ik was "PNF" (Pilot not flying) en deed ...tja.. eigenlijk niet veel. Paar frequenties inschakelen.. beetje helpen met navigeren. Af en toe heb ik even gevlogen zodat Martijn zijn telefoon kon repareren (die deed het overigens alleen op Ameland.. heeft het eiland toch iets "magisch"?).

 

Uiteindelijk kwamen we om ongeveer 16:15 op Ameland aan. Vlak voor ons landde CW Robbie. Ameland is een leuk veldje... RT op de toren is ook echt leuk. Wij hebben in ieder geval erg genoten in het toestel van de soms bijzondere calls. Ach.. moet kunnen. Voor een korte opsomming, stuur maar een mail, niet netjes om dat hierop te zetten.. Toch een klein voorbeeld. RT-taal: Wilco staat voor "Will comply". Dit meldt een PILOOT als hij de opdracht van een verkeersleider zal opvolgen. Als een piloot dus meldt dat hij de turn "left baseleg" maakt, kan een toren dus NOOIT antwoorden "Wilco".. Oh well.. wij moesten grinneken.

Overigens echt erg aardige lui in de toren op Ameland. Heerlijk dat flexibiliteit nog wel bestaat in Nederland (dit is een complimentje waard)

 

Aangekomen bij de parking worden we opgewacht door Guus, Marcel, Rob, Ronald, Thijn en een vriendje van Thijn (dacht ik tenminste). Even hartelijk welkom geheten en ik werd gefeliciteerd met het behalen van mijn brevet. Vervolgens had Marcel nog wel twee opmerkingen. Pascal.. hou je vast.

 

1. Ik had toch echt wel taart mee moeten nemen voor de ballotage commissie. Ik heb ze op het terrasje op taart getracteerd. Dat maakte veel goed.

2. Marcel was het ROEREND met mij eens en heeft officieel kenbaar gemaakt zijn roze tutu tevoorschijn te halen om eindelijk weer eens helemaal zichzelf te kunnen zijn als bruidsmeisje van Pascal. En Pascal... dit wordt een huwelijk om NOOIT meer te vergeten.

 

Frank.. ik hoorde van Marcel dat jij ook had gesoliciteerd voor de functie. Marcel was toch echt eerst, maar jij staat vast en zeker als 1e op de reservelijst!

 

Jammer overigens Frank en Pascal dat jullie er niet meer waren, wij konden helaas niet eerder weg uit R'dam. Binnenkort maar afspreken voor de Vlaai In (tenminste..als die nog niet volgeboekt is).

 

Terugvlucht was overigens ERG leuk. Voor het eerst door de CTR van Schiphol, recht over het vliegveld zelf... door de centerline van 36R (de actieve landingsbaan) met 4 kisten established op de ILS in sequence.... heel leuk. Om 19:15 stonden we weer aan de grond in Rotterdam na 1:10.

 

Martijn, Philipe (sorry als de naam verkeerd is geschreven)... ik vond het een erg leuke, mooie en gezellige vlucht. Mannen van de andere aircraft... was me weer een waar genoegen. Binnenkort maar weer? Rob.. maak alvast maar een Upcomming flyblog 8.. dan kunnen we alvast over tijdstip en locatie gaan brainstormen..

 

Signing off.

Post A Comment! :: Send to a Friend!

• 15/9/2008 - &^%#@*&@%^#.....

Posted by Marcel

Mooi verslag, maar Ton, wat ben je toch een **KEL!

Jij kunt het nu helemaal vergeten om toegelaten te worden tot ons FlyBlog cluppie....

of je moet er iets hééééééééél positiefs tegenover stellen..... ;) :)

PS
Frank: ik neem aan dat ik in jou nu een medestander heb, en dat jij nu ook wel zin heb om deze pruts-piloot eens te gaan kielhalen?

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Permanent Link

• 16/9/2008 - Untitled Comment

Posted by Pascal
Hey Ton,

Leuk verhaal! Jammer dat we jullie gemist hebben!
Had je natuurlijk graag even persoonlijk willen feliciteren met je brevet... Naja, volgende keer beter...

Over die bruidsmeisjes laat ik mij verder maar niet uit... Ik wist niet dat er bloggers in ons groepje waren die graag in een jurkje rondlopen, of Ton wil jij dat misschien zelf zo graag..??
Permanent Link

• 13/9/2011 - Re:

Posted by PittsCora
It is known that cash can make people autonomous. But how to act when someone does not have money? The only one way is to get the <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/home-loans">home loans</a> and just short term loan.
Permanent Link

About Me

Private Pilot License. The road to freedom.

Links

• Home
• Archives
• Email Me
• Website Cessna 172 RG

Andere PPL/CPL webloggers:
• Martijn Moret
• Mike Zulu
• Rob Baggerman
• Guus Poorte
• Frank van Riel
• Pascal de Munnik
• Mathijs Sienders
• Richard Bisschops
• Rembrand

Mooie ATC-communicatie (met dank aan Belflyer):
• Radiochatter

Weather at Rotterdam Airport

Entry 2 of 45
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer