Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Website Counter

Op weg naar mijn PPL

18/8/2008 - PLT (Pre License Test)

Laatste tijd wel wat vluchtjes gemaakt, maar niet echt bijzonder om te melden. Een keer naar Teuge met wat T&G's (lekker duur op zaterdag....) en wat lokaaltjes.

Uiteindelijk was het vandaag tijd voor mijn PLT (Pre License Test). Dit is een "echt" examen, afgenomen door een examinator van de vliegclub, om je te laten meemaken wat je ongeveer te wachten staat bij het echte examen.

 

Ik was op zondag nog tot 23:30 bezig met alle voorbereidingen en om 6:30 ging mijn wekker om vervolgens om 7:30 bij de meteo op R'dam te zitten. Notams uitdraaien, weer bekijken (bagger weer) en daarna was het "op" naar de vliegclub om mijn navigatieplan verder in te vullen aan de hand van de windgegevens.

 

De vlucht zou gaan van Rotterdam via Knokke (dus zeg maar Hotel departure, direct COA) en Kortrijk uiteindelijk landen op Lille, met als uitwijk Merville (Calonne).

De forecast gaf aan een wind uit richting 220 met 20 knots op 1500 voet. Lekker windje tegen dus. Uiteindelijk duurt de vlucht ca 1,5 uur. Alle berekeningen volbracht, zoals tijd, fuel, W&B en landing/takeoff distance en dan komt de examinator binnen (FvR).

 

We doen de voorbereidingen en ik geef een aantal goede antwoorden. Ook krijg ik nog een paar tips en dan is het tijd om vooral een dom antwoord te geven. En dat lukt me perfect!!!!!! Nou ja, nog maar 1 dan om het af te leren.... Begint dus goed.

 

Verder ging alles prima en we gaan rond 10:00 uur naar de kist om voorbereidingen te treffen voor een lokaal vluchtje. Uiteindelijk om 10:41 (LT) zitten we in take off (FvR had stiekem de altenator uitgezet en ik merk dat op het moment dat ik de toren oproep om aan te geven dat ik klaar was voor takeoff).  Verdere vlucht ging prima, ook de uitwijk. Stukje VOR navigatie gedaan, approach to stall (full stall ging niet vanwege de wolkenbasis), stijle bochten en een emergency landing. Daarna weer terug naar Rotterdam om daar een paar circuits te doen. Doellandingen gingen echt HEEL goed. Keurig iedere keer op de blokken het toestel neergezet.

 

Het was tijd om weer naar de club te taxien. FvR gaf aan dat hij wel met mij op pad durfde en dat ik "een lekker vlieghandje" heb. Klinkt dus goed.

 

Bij de debrief geeft hij nog een paar nuttige tips en geeft hij m.b.t. een paar zaken aan dat ik het wel veilig doe, maar dat de procedure iets anders moet. Alleen maar nuttig, want je merkt gewoon dat je al snel je `eigen` methode ontwikkeld. Verder was hij erg tevreden. Nou mooi. Examen is aangevraagd. Binnenkort dus hopelijk nog een PH-LOL member erbij.

Post A Comment! :: Send to a Friend!

18/8/2008 - Untitled Comment

Posted by Guus
Dat klink goed Ton. Veel succes straks met het echte examen en hopelijk tot ziens op Ameland (of zo)
-Guus
Permanent Link

22/8/2008 - Untitled Comment

Posted by Olof en Noor
Hoi die Ton
Je gaat het wel halen dat examen zo te lezen!
Sterkte en we blijven je in de gaten houden!
Olof en Noor
Permanent Link

28/8/2008 - Ziet goed uit!!

Posted by Rob
He Ton,

Ziet er goed uit, spe PPL test achter de rug en nu...
Wanneer ben je aan de beurt??

Grtz

Rob
Permanent Link

About Me

Private Pilot License. The road to freedom.

Links

Home
Archives
Email Me
Website Cessna 172 RG

Andere PPL/CPL webloggers:
Martijn Moret
Mike Zulu
Rob Baggerman
Guus Poorte
Frank van Riel
Pascal de Munnik
Mathijs Sienders
Richard Bisschops
Rembrand

Mooie ATC-communicatie (met dank aan Belflyer):
Radiochatter

Weather at Rotterdam Airport

Entry 5 of 45
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer